Cinci obiecte care nu trebuie să lipsească din portbagajul maşinii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
Înainte de a pleca cu maşina la drum, un şofer trebuie să se asigure că are câteva obiecte esenţiale în autoturism, pentru situaţii neprevăzute.

1. Roată de rezervă

Este indicat să te asiguri că roată de rezervă este în stare bună,  și că alături de ea ai un cric și o cheie pentru prezoane.Dacă îți cumperi o mașină second hand este important să te asiguri că ai toate uneltele necesare pentru a schimba o roată. Dacă nu știi cum să schimbi pneul, poți caută în manualul de utilizare al mașinii, scrie promotor.ro

2. Trusa de prim ajutor

Câteva bandaje, tifon, dezinfectant, ibuprofen, o pensetă, leucoplast și pastile pentru răul de mașină sunt doar câteva dintre elementele pe care ar trebui să le porți în trusa de prim ajutor.

3. Triunghiul de avertizare

Triunghiurile de avertizare vin acum în pachete compacte care se depozitează ușor în spațiul pentru roată de rezervă sau în portbagaj. Ai nevoie de aceste instrumente pentru a semnaliza locul în cazul în care este nevoie să tragi pe dreapta.

4. Cablurile de pornire

Va veni o zi din viață mașinii tale, când vei roți cheia și nu vei auzi nici un zgomot produs de motor. Poți trece de această zi sumbră dacă ai la îndemână aceste cabluri și suni un prieten pentru a-ți resuscita bateria.

5. Extinctorul auto 

Pentru situaţii neprevăzute, în care se poate produce un scurtcircuit la instalaţia de încălzire în scaune sau chiar prin zona blocului motor, este bine să fiţi pregătiţi cu un extinctor auto. În plus, lipsa acestuia este motiv de amendă şi de reţinere a certificatului de înmatriculare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel