Data publicării:

Cinci motive pentru care câinii latră la alți câini

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
În general, lătratul la alți câini poate fi o modalitate de comunicare complexă pentru câini, reflectând o varietate de emoții și intenții.

Există mai multe motive care pot determina câinele să înceapă să latre, să devină reactiv sau să fie anxios la vederea altor câini. Iată câteva dintre acestea!

Entuziasm

Este posibil ca patrupedul tău să fie excesiv de entuziasmat pentru că vrea să fie prietenos și să se joace. Poate lătra din cauza entuziasmului (în special dacă știe celălalt câine) sau poate lătra pentru că este ținut în lesă și este foarte frustrat că nu poate alerga să își întâlnească prietenul sau potențialul nou partener de joacă. Această frustrare poate escalada...

Frică sau anxietate

Câinii care nu au fost socializați adecvat sau care au avut experiențe rele sau traumatice cu alți câini, în trecut, pot deveni anxioși sau fricoși. Frica, în cazul câinilor, este o emoție puternică și când o combini cu imposibilitatea de a scăpa, deoarece sunt ținuți în lesă, poate duce la lătrat și un comportament reactiv.

Frustrare

Uneori, lătratul excesiv la vederea altui câine poate fi cauzat de frustrarea lor de a nu se putea apropia. În aceste cazuri, câinele poate fi destul de fericit să întâlnească alți câini fără lesă, dar în lesă această frustrare îl determină să devină foarte reactiv.

2. Sursa foto... (caine-close-up-dog_22959400.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Imposibilitatea de a arăta limbajul natural al corpului

Câinii comunică între ei folosind limbajul corpului. Dacă observi câini care se salută, ei nu se apropie niciodată frontal, ci mereu dintr-un unghi de aproximativ 45 de grade. Se vor învârti unul în jurul celuilalt, uneori se vor apropia și uneori se vor retrage (sau chiar vor pleca și vor pretinde că miros ceva interesant etc.), vor mirosi și investiga. Atunci când patrupezii sunt în lesă, ei nu pot face niciunul dintre aceste lucruri și astfel este ușor pentru ei să "comunice greșit", ceea ce poate duce la probleme.

Agresivitate

Frustrarea, frica și comunicările neînțelese pot duce la agresivitate și, pentru mulți câini, acesta devine comportamentul implicit când văd alți câini. Comportamentele care sunt practicate se repetă, plus că agresivitatea este modul câinilor de a "opri lucrurile rele" sau de a "face lucrurile rele să plece", potrivit Purina.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel