Cinci beneficii neștiute ale curmalelor. Ce boli previn?
Cât de sănătoase sunt curmalele? Aceste cinci beneficii arată cum acestea pot fi un aliment minune.
Se dovedește că aceste alimente dulci sunt pline de vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe nutritive care promovează sănătatea. Iată care sunt cele cinci beneficii ale curmalelor, potrivit University Health News.
1. Curmalele sunt bune pentru inimă.
Acestea pot ajuta la controlul factorilor de risc pentru boli de inimă, cum ar fi trigliceridele, colesterolul și tensiunea arterială. De asemenea, pot ajuta la controlul tensiunii arteriale. Acestea au un raport favorabil între sodiu și potasiu și au un impact asupra altor compuși implicați în reglarea tensiunii arteriale și pot împiedica acumularea plăcii în artere.
2. Benefice pentru diabet.
Deși dulceața curmalelor te poate face să crezi că nu sunt bune pentru persoanele cu diabet, acestea pot fi de fapt benefice pentru îngrijirea diabetului. De fapt, 100 g de curmale timp de patru săptămâni nu au dus la creșterea nivelului de zahăr din sânge, se arată într-un studiu. Nu au un indice glicemic foarte ridicat, sunt pline de fibre și sunt alimente bogate în antioxidanți, toți factorii care ajută la tratarea diabetului.
3. Combaterea cancerului.
Multe dintre calitățile le fac instrumente bune de combatere a cancerului. Acestea pot fi deosebit de protectoare împotriva cancerului de colon, deoarece s-a demonstrat că îmbunătățesc mișcările intestinale, reduc concentrația de amoniac în scaun și inhibă proliferarea celulelor canceroase de colon, care pot contribui la reducerea riscului de cancer de colon.
4. Ajută la combaterea infecției.
Deoarece au proprietăți antibacteriene și antifungice puternice, curmalele pot ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor.
5. Benefice pentru femeile care nasc.
Un studiu din 2011 a descoperit că acestea sunt benefice pentru femeile care nasc. Studiul a comparat rezultatele la femeile care au mâncat șase curmale pe zi pe parcursul celor patru săptămâni înainte de naștere și cele care nu au făcut-o. Prima etapă a travaliului a fost cu 38% mai scurtă la femeile care au mâncat curmale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News