Cîmpeanu: Pe 8 noiembrie, școala va începe în format online, dacă nu se poate cu prezență fizică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cîmpeanu: Pe 8 noiembrie, școala va începe în format online dacă nu se poate cu prezență fizică
Cîmpeanu: Pe 8 noiembrie, școala va începe în format online dacă nu se poate cu prezență fizică
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că elevii din școlile de stat vor începe pe 8 noiembrie școala online, dacă situația epidemiologică nu va permite să se înceapă cu prezența fizică.

”Sunt sigur că nu voi mai propune de ca ministru al Educației un plus de vacanță suplimentară. Pe 8 noiembrie școala va începe. Dacă nu este posibil cu prezență prezență fizică, singura variantă care ne rămâne e școala online. Această vacanță suplimentară a fost un compromis, pe care eu l-am acceptat cu inima strânsă. A fost cel mai mic rău între mai multe rele”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marți seară la Digi 24.

Chestionat dacă crede că sunt șanse mai mari ca școala să înceapă online, ministrul a răspuns: 'Mă tem foarte tare că vom avea probleme cu prezența fizică, din cauza numărului de infectări. Sunt șanse mai multe pentru online.'

Școală cu prezență fizică. Sorin Cîmpeanu: Nu se pierde nicio zi nici din semestrul 1, nici din semestrul 2

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut marți noi declarații cu privire la educația elevilor și la programul pe care îl vor avea aceștia în perioada următoare. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a vorbit despre schimbarea structurii anului școlar astfel încât elevii să nu piardă ”nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2”. 

”Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele 2 săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat în așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public.

Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții. Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat Sorin Cîmpeanu Vezi știrea AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel