Cîmpeanu, despre profesorii români în pandemie: Spre deosebire de cei din alte state, au făcut eforturi
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre rolul major pe care profesorii din România l-au avut în desfășurarea ariei curriculare.

Invitat la Realitatea Plus, Sorin Cîmpeanu a atras atenția asupra rolului pe care profesorii din România, în comparație cu cei din alte state, l-au avut în desfășurarea procesului educațional:

„Trebuie analizate măsurile adoptate de alte state care se confruntă cu situații asemănătoare pentru că școlile au fost deschise în alte țări, pe când la noi au fost închise, iar acum alte state de gândesc să închidă școlile. Al doilea lucru va fi radiografia reală a amplorii fenomenului, a numărului de elevi care au înregistrat dificultăți pe parcursul perioadei de predare online. Este un număr semnificativ, iar dificultățile au diverse cauze: lipsă echipament, lipsă Internet, lipsă profesori instruiți, lipsă profesori disponibili, sunt multiple motive.

Sistemul de educație a suferit pe parcursul acestei perioade pentru că predarea online, în mod evident nu se potrivește oriunde și oricum. Trebuie să ai nu numai echipamente, trebuie să ai și profesori instruiți. Aș vrea să evidențiez acest fapt. Spre deosebire de sisteme de educație considerate mai avansate decât cel din România, în care știu sigur, pe baza unor interacțiuni directe, că profesorii au refuzat să predea online pentru două motive: statul/școala nu le-a pus la dispoziție echipamente, statul/școala nu i-a instruit. Profesorii din alte state nici nu au dorit să ia în considerare predarea online pe baza acestor chestiuni.

Profesorii din România, care nici ei nu au avut echipamente furnizate de școală și care nu au fost instruiți pentru predarea online, au făcut eforturi pentru a duce mai departe procesul de educație și a nu gripa anul școlar și anul universitar, pentru că populația a suferit privațiuni de natură sanitară, privațiuni de natură economică, etc. În momentul în care îi spui unui părinte că al lui copil nu va putea susține examenul de Bacalaureat pentru a intra la Facultate, supărarea e foarte mare“, a conchis Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel