Cifre ȘOC pentru români. Mihai Fifor: Realitatea ar putea fi mult mai gravă!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mihai Fifor FOTO AGERPRES
Mihai Fifor FOTO AGERPRES
„Economia României se prăbușește dramatic” este mesajul transmis de Mihai Fifor. 

„Acum începe să se vadă proasta gestionare a economiei în timpul pandemiei. România e pe locul al treilea în UE la creșterea șomajului.

400.000 de oameni au rămas fără loc de muncă și alți 600.000 sunt în șomaj tehnic.

Scăderea PIB cu 14,4% în trim. II, industria - 12,4% în martie față de februarie și o datorie mai mare cu 74,4 miliarde lei în doar 6 luni (față de PSD 79 în 3 ani!) arată dezastrul guvernării PNL.

Economia României se prăbușește dramatic. O atestă nu doar estimările instituțiilor europene, ci chiar și ale guvernării liberale. Realitatea însă ar putea fi mult mare gravă!”, a scris, luni, Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

„În timp ce în România s-au alocat haotic și improvizat până-n 1% din PIB, resurse pentru stimulare economică, în Polonia măsurile de sprijin înseamnă 16% din PIB, în Ungaria 18-20%, în Bulgaria 11,7% din PIB.

„EUROSTAT plasează România pe locul 3 la creșterea șomajului în UE în martie 2020 față de octombrie 2019, când PNL a preluat guvernarea de la PSD. Este consecința nefastă a lipsei unor măsuri active eficiente pentru IMM, pentru menținerea locurilor de muncă. A lipsei cronice a unui plan de revenire economică”, a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel