Cifre ALARMANTE din Scoția. Cele mai multe cazuri COVID sunt înregistrate în rândul tinerilor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ.
Foto cu caracter ilustrativ.
Scoția a înregistrat o creștere accentuată a infecțiilor cu SARS-CoV-2 în rândul adolescenților.

Focarul Covid-19 din Scoția este acum provocat de infecții în rândul adolescenților, arată cifrele. Peste 43% din cazurile pozitive depistate joi s-au încadrat în grupa de vârstă 15-19 ani, potrivit datelor publicate de Public Health Scotland, scrie BBC.

Ratele de infecție în această grupă de vârstă au fost stabile pe tot parcursul verii, dar au început să crească brusc de la mijlocul lunii septembrie. Echipele de sănătate publică se confruntă cu mai multe focare în rândul studenților care locuiesc în cămine. Cel mai mare focar este la Universitatea din Glasgow, unde 172 de studenți au fost testați pozitiv. Există, de asemenea, zeci de cazuri în rândul studenților din Dundee, Edinburgh și Aberdeen. Se crede că peste 1.000 de studenți din toată țara se află în autoizolare.

Tessa Mairi Morrison, o studentă mai proaspătă a Universității din Glasgow, care a dat rezultate pozitive, a declarat că moralul în rândul colegilor săi este scăzut.

„Patru dintre noi au fost testați pozitiv, doi oameni au fost testați negativ și restul nu au fost încă testați. Și nici nu putem respecta distanța socială în cămin, este imposibil. Avem o bucătărie mică și suntem 11 care gătim odată”, a declarat ea pentru emisiunea BBC Politics Scotland.

Guvernul scoțian a raportat 344 de cazuri noi pozitive duminică, în scădere de la creșterea de 714 sâmbătă. În 24 septembrie, 43,3% din infecții se încadrau în grupa de vârstă 15-19, cu 18,7% la 25-44 de ani și 17,2% la 20-24 de ani. Cazurile pozitive în rândul bătrânilor rămân foarte scăzute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel