Cifra de afaceri în industrie a crescut în primele patru luni
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Economie
Economie
Cifra de afaceri din industrie a urcat în primele patru luni din 2019 cu 7,4%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită creşterii industriei extractive (+11,3%) şi industriei prelucrătoare (+7,3%), informează Institutul Naţional de Statistică.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (+11,5%), industria bunurilor de capital (+6,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,2%), industria bunurilor de uz curent (+4,2%) şi industria energetică (+3,8%).

În aprilie 2019, comparativ cu luna anterioară, a scăzut cu 4,7%, ca urmare a diminuărilor înregistrate în industria extractivă (-18,3%) şi în industria prelucrătoare (-4,3%).

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat industria bunurilor de capital (-7,6%), industria bunurilor intermediare (-6,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,3%) şi industria energetică (-0,6%). Industria bunurilor de uz curent a crescut cu 2,6%.

Raportat la aceeaşi lună din 2018, în aprilie 2019, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 9,7%, datorită avansului din industria prelucrătoare (+9,9%) şi din industria extractivă (+5%).

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,3%), industria bunurilor de capital (+10,9%), industria bunurilor intermediare (+9,6%), industria bunurilor de uz curent (+8,7%) şi industria energetică (+7,1%). 

Vezi și: Cifra de afaceri din industrie, în creștere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel