Ciclonul Amphan, pagube de 13,2 miliarde de dolari. 60% din populație a fost afectată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Distrugeri impresionante și populație rămasă pe drumuri din cauza puternicului ciclon Amphan din India. 

Amphan, ciclonul puternic care s-a abătut în regiunea de coastă unde India și Bangladesh se întâlnesc a provocat pagube estimate la 13,2 miliarde de dolari, potrivit unei surse din guvernul statului indian, scrie CNN

Cel puțin 80 de persoane au murit în Bengalul de Vest și alte 10 peste graniță în Bangladesh. Până la 500.000 de familii din Bangladesh pot fi acum fără adăpost, potrivit Oficiului Națiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare, în timp ce guvernul din Bengalul de Vest a declarat că aproximativ 60% din populație a fost afectată.

COVID-19, o urgență suplimentară 

Există o urgență suplimentară pentru ca persoanele strămutate de furtună să ajungă la adăpost adecvat din cauza pandemiei COVID-19, întrucât atât India, cât și Bangladeshul au creșteri accelerate de infecție cu COVID-19.

Prim-ministrul indian Narendra Modi a anunțat vineri că guvernul central va prezenta un pachet de ajutor de 132 milioane de dolari pentru a ajuta cei afectați de furtună, inclusiv plăți directe pentru cei care au pierdut membrii familiei sau au fost răniți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel