Ciclism: Spaniolul Jesus Herrada a câştigat Turul Luxemburgului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rutierul spaniol Jesus Herrada (Cofidis) a câştigat ediţia a 79-a a Turului ciclist al Luxemburgului, duminică, după ce s-a impus în etapa a patra şi ultima, desfăşurată între Mersch şi capitala Ducatului, transmite AFP. 

Herrada a fost cronometrat pe 176 km cu timpul de 4 h 19 min 06 sec, fiind urmat de francezul Jonathan Hivert (Direct Energie), luxemburghezul Pit Leyder (Leopard Cycling), în timp ce pe patru s-a clasat italianul Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert), campionul de anul trecut, toţi la 2 secunde de iberic. Românul Eduard Michael Grosu (Delko Marseille Provence) a încheiat etapa pe locul 85, la 5 min 45 sec de învingător.

Jesus Herrada care îmbrăcase tricoul galben de lider în etapa a treia, pe vârful Herrenberg, a terminat cu un avans de 25 de secunde în clasamentul general faţă de olandezul Maurits Lammertink (Roompot-Charles), învingător în 2016, şi de 36 de secunde faţă de Andrea Pasqualon. Grosu, clasat de două ori pe podium în primele etape, a încheiat cursa pe locul 54, la 8 min 26 sec de campion. Totuşi, Grosu s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul pe puncte, după Herrada.

Echipa Cofidis a terminat cursa cu victoria finală, dar şi cu patru victorii de etapă, francezul Christophe Laporte câştigând prologul şi prima etapă, înainte de a abandona, sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel