Ciclism: Richard Carapaz, primit ca un erou în Ecuador, după triumful din Turul Italiei
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Richard Carapaz, primul ciclist ecuadorian care a reuşit să se impună în Turul Italiei, a avut parte de o primire triumfală, luni Quito, la opt zile după succesorul său din Giro, informează AFP.

Supranumit "Locomotiva", Carapaz (26 ani) a sosit la bordul unei aeronave care l-a adus din Spania, unde se află sediul echipei sale, Movistar, aducând cu el şi trofeul cucerit după 3.500 km parcurşi pe şoselele italiene.

Avionul cu care a călătorit a trecut pe sub un arc de apă format de motopompele pompierilor aeroportului internaţional Mariscal Sucre, din apropierea capitalei ecuadoriene.

Carapaz a urcat apoi, în aplauzele angajaţilor aeroportului, într-un autobuz descoperit, care îl aştepta pe pistă şi care s-a îndreptat către o gară rutieră unde a fost întâmpinat de simpatizanţii săi, care fluturau drapele naţionale şi scandau: "Da, este posibil!". Pe parcursul drumului, autobuzul a fost însoţit de câteva zeci de ciclişti amatori, în timp ce oamenii aflaţi pe marginea şoselei îl aplaudau pe campion

Richard Carapaz, clasat pe locul al patrulea la ediţia 2018 a Turului Italiei, a câştigat anul acesta două etape (Frascanti şi Courmayeur), intrând în posesia tricoului roz după etapa a 14-a. El l-a păstrat până la Verona, oraşul care a găzduit ultima etapă a cursei.

Căţărătorul ecuadorian de la Movistar este al doilea ciclist sud-american care câştigă Turul Italiei, după columbianul Nairo Quintana, învingător în ediţia din 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel