CIADO: România are mari probleme şi în acest moment ascunse de autorităţile române
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
etnobotanice
etnobotanice

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului susţine într-o declaraţie de presă, despre consumul etnobotanicelor, că România are probleme mari scunse de autorităţile române dar evidenţiate de mass-media şi incluse în Rapoartele oficiale ale instituţiilor internaţionale.

"Având în vedere declaraţia Preşedintelui României facută la judecătoria sectorului 5 aflat în proces cu deputatul Mugurel Surupăceanu facem următoarele precizari:

CIADO România, ce mai reprezentativă organizaţie neguvernamentală în prevenirea consumului de droguri din spaţiul estic european, a avertizat autorităţile române încă din luna aprilie 2009 asupra extinderii fenomenului “etnobotanice” în România dar acestea le-au ignorat. CIADO, a oferit alternative Guvernului României, de combatere şi prevenire a fenomenului dar au fost ignorate. Putem aprecia de fapt cî România la nivel instituţional a încălcat în mod vadit şi regretabil mai multe convenţii , rezoluţii şi strategii în materie de antidrog , lucru evidenţiat şi în amânarea României de accedere în spaţiul Schengen. Nu cunoaştem ce specialişti a consultat administraţia prezidenţială în contextul “eliminării” Agenţiei Naţionale Antidrog, transformată într-un simplu serviciu a IGPR, într-o perioadă a creşterii numărului de consumatori. Guvernul României ignora de 3 ani fenomenul etnobotanicelor şi are o abordare neînţeleasă de UE. România are mari probleme şi în acest moment ascunse de autorităţile române dar evidenţiate de mass-media şi incluse în Rapoartele oficiale ale instituţiilor internaţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel