CIA, raport declasificat. Adevărul despre OZN-uri. "Noi am fost"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Adevărul despre OZN-uri a venit pe Twitter. CIA a făcut lumină cu privire la numeroasele rapoarte despre apariția OZN-urilor în anii '50. 2014 este anul în care CIA a recunoscut tot. 

CIA și-a făcut în 2014 cont de Twitter. La sfârșitul anului, într-un top al celor mai citite postări, a nominalizat raportul cu privire la activitățile sale din anii '50, referitor la apariția obiectelor zburătoare neidentificate.

Cel mai popular mesaj a fost un document de 272 de pagini în care agenția recunoaște că a fost în spatele unor momente puse pe seama extratereştrilor. CIA a trimis un link către documentul respectiv. A adăugat: "Noi am fost". 

PREMIERĂ în medicină. STUDIU: Adevăratele cauze ale cancerului

Documentul de 272 de pagini, scris de Gregory Pedlow and Donald Welzenbach, dezvăluie cum testele pentru avionul supersonic de spionaj U-2, la mare altitudine, au condus la un efect secundar neașteptat: creșterea spectaculoasă de raportări despre prezența unor obiecte zburătoare neidentificate. 

Majoritatea raportările veneau din partea piloților unor curse de linie, aflate în zbor. Explicația este că atunci când soarele cade sub linia orizontului, un avion ce zboară la o altitudine  de 20.000 de picioare se află într-un întuneric complet. Aflate pe aceeași direcție de zbor cu avionul de linie, cu 40.000 de picioare mai sus, aripile argintii ale unui avion militar supersonic pot capta și reflecta razele soarelui. Pentru cei aflați la altitudine mai mică, avionul poate părea cuprins de flăcări. La vremea respectivă, oamenii nu credeau că pot ajunge la o asemenea altitudine şi, pentru că programul era secret, puneau totul pe seama extratereştrilor.

Documentul CIA revendică doar jumătate din numărul de cazuri în care au fost raportate OZN-uri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel