Churros de casă. Desertul spaniol servit cu sirop de ciocolată
Dacă vrei să prepari acasă Churros, acum o poți face. Iată reteța spaniolă delicioasă.
Ingrediente
- 200 g făină
- 320 ml apă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriţă sare
- 1 linguriţă praf de copt
- zahăr pudră, după gust
- ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Pune apa, uleiul de măsline şi sarea la fiert într-o cratiţă şi amestecă din când în când. Când fierbe, ia cratiţa de pe foc. Amestecă faina cu praful de copt şi adaugă-le în cratiţa cu apă clocotită, potrivit retetepractice.ro. Amestecă până când obţii un aluat omogen şi dă-l deoparte să se răcească.
Când aluatul s-a răcit, pune-l într-o seringă de decorat torturile sau într-un pos, folosind cel mai mare vârf în formă de stea. Încinge uleiul şi formează churros de 10-15 cm lungime deasupra tigăii cu ulei. Nu pune mai mult de 4-5 churros la prăjit simultan.
După ce devin aurii, scoate-le pe un şervet de hârtie apoi pudrează-le cu zahăr. Serveşte churros de casă cu sirop de ciocolată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News