Data publicării:

Churros de casă. Desertul spaniol servit cu sirop de ciocolată

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să prepari acasă Churros, acum o poți face. Iată reteța spaniolă delicioasă.

Ingrediente 

- 200 g făină
- 320 ml apă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriţă sare
- 1 linguriţă praf de copt
- zahăr pudră, după gust
- ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Pune apa, uleiul de măsline şi sarea la fiert într-o cratiţă şi amestecă din când în când. Când fierbe, ia cratiţa de pe foc. Amestecă faina cu praful de copt şi adaugă-le în cratiţa cu apă clocotită, potrivit retetepractice.ro. Amestecă până când obţii un aluat omogen şi dă-l deoparte să se răcească.

Când aluatul s-a răcit, pune-l într-o seringă de decorat torturile sau într-un pos, folosind cel mai mare vârf în formă de stea. Încinge uleiul şi formează churros de 10-15 cm lungime deasupra tigăii cu ulei. Nu pune mai mult de 4-5 churros la prăjit simultan.

După ce devin aurii, scoate-le pe un şervet de hârtie apoi pudrează-le cu zahăr. Serveşte churros de casă cu sirop de ciocolată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel