Christian Eriksen a semnat cu Manchester United. Acum un an, a fost la un pas de moarte pe terenul de fotbal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Christian Eriksen
Facebook Christian Eriksen
Christian Eriksen a semnat pe trei ani cu Manchester United, club unde antrenor este olandezul Erik Ten Hag. 

“Manchester United este un club special și abia aștept să debutez. Am avut privilegiul să joc pe Old Trafford de mai multe ori, dar să fac acest lucru în tricoul lui United va fi un sentiment extraordinar.

Am văzut munca lui Erik Ten Hag la Ajax și știu nivelul de pregătire pe care îl impune, alături de staff-ul său, în fiecare zi. Este clar că este un antrenor fantastic.

Am vorbit cu el și am aflat viziunea pe care vrea să o implementeze, în privința stilului de joc al echipei. Sunt entuziast în privința viitorului, este locul perfect pentru a-mi continua călătoria”, a spus Christian Eriksen, pentru site-ul oficial al clubului Manchester United, conform Digisport.

Eriksen, dezvăluiri despre stopul cardiac de la EURO: M-am gândit că s-a terminat

Mijlocaşul danez Christian Eriksen a crezut că nu va mai putea juca fotbal, după ce a suferit un stop cardiac la un meci de la EURO 2020, conform unui interviu complet difuzat de canalul danez DK, citat de DPA.

În data de 12 iunie 2021, la Copenhaga, fostul jucător al lui Tottenham s-a prăbuşit pe teren în cursul meciului cu Finlanda, de la EURO 2020. O echipă medicală a intervenit pe teren pentru a-l resuscita. Transportat la spital, jucătorului i s-a montat un stimulator pentru reglarea ritmului cardiac.

"În ambulanţă, m-am gândit: îmi agăţ ghetele în cui. S-a terminat. Nu voi mai putea juca fotbal", a spus internaţionalul danez de 29 ani.

Din cauza stimulatorului cardiac, danezul nu a mai putut continua la Inter Milano, pentru că regulamentul din Serie A nu permite fotbaliştilor să joace cu asemenea dispozitive implantate care reglează ritmul cardiac.

Eriksen a reluat antrenamentele la începutul lunii decembrie, profitând de infrastructurile clubului danez Odense, o pregătire esenţial fizică, dar şi cu mingea.

Danezul şi-a propus să joace la Cupa Mondială 2022 din Qatar. 

Înainte de acel meci de la EURO 2020, Erikson a povestit că totul a decurs normal.

"M-am simţit foarte bine", a adăugat danezul, care a simţit o crampă la gambă, înainte de a se prăbuşi pe gazon.

Întrebat dacă nu se teme de un alt episod cardiac, Eriksen, cu 109 meciuri şi 36 goluri la naţionala daneză, a replicat: "Nu acesta este planul meu". 

Eriksen a acceptat soluția ICD-ului, recomandată de doctorii din toată lumea

„Christian a acceptat această soluție și planul a fost confirmat de specialiști atât la nivel național, cât și internațional, care au recomandat cu toții același tratament”, a mai spus medicul danez. „Îi încurajăm pe toți să-i dea lui Christian și familiei sale pace și dreptul la intimitate”.

Acest defibrilator cardioverter implantabil este „necesar din cauza aritmiei inimii”, a spus medicul echipei naționale a Danemarcei, Morten Boesen. Eriksen rămâne în spital conform informațiilor persoanelor familiare cu situația, însă acesta insistă că este „bine în ciuda circumstanțelor”.

Fundația Britanică pentru Inimă a spus că ICD-ul este un mic dispozitiv plasat sub piele, conectat la inimă prin „fire foarte subțiri” care „trimite pulsuri electrice pentru a regula ritmurile atipice ale cordului”. Daley Blind a primit același dispozitiv după un incident cardiac și încă joacă pentru Ajax Amsterdam și naționala Olandei.

Conversația incredibilă de pe teren, dezvăluită de medici

Medicul neamț Jens Kleinfeld, care l-a tratat pe acesta pe teren, a spus: „La 30 de secunde [de la defibrilație], și-a deschis ochii și am putut vorbi cu el direct”. Acesta l-a întrebat pe fotbalist: „Deci, ai revenit printre noi?”.

Eriksen a răspuns clar: „Da, am revenit. La naiba, am doar 29 de ani”. Kleinfeld a spus ulterior presei că a fost un mare noroc că s-a întâmplat pe teren. „A fost un moment emoționant, pentru că în astfel de urgențe medicale de zi cu zi, șansele de succes sunt mult mai mici”, a mai spus medicul. Pentru că au putut vorbi direct a fost șansă de optimism. „Atunci mi-am dat seama că creierul său nu a fost deteriorat și că s-a întors întrutotul printre noi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel