Chris Kraft, primul director de zbor al NASA, a decedat la vârsta de 95 de ani
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Primul director de zbor al NASA, Chris Kraft, care a jucat un rol esenţial în Statele Unite în cursa pentru cucerirea spaţiului, a murit luni, la vârsta de 95 de ani, imediat după cea de-a 50-a aniversare a primului pas făcut de om pe Lună, a anunţat agenţia spaţială americană deplângând pierderea unei "comori naţionale", relatează marţi AFP.

Christopher Columbus Kraft, pe numele său complet, s-a alăturat NASA în 1958. El a creat Centrul de control al NASA din Houston, legendarul "Mission Control", folosit pentru zborurile americane cu echipaj uman.

"Statele Unite au pierdut cu adevărat o comoară naţională astăzi, odată cu moartea unuia dintre primii pionieri ai NASA", a declarat administratorul NASA, Jim Bridenstine, citat luni într-un comunicat. 

"Chris a făcut parte din nucleul dur al echipei care a ajutat ţara noastră să trimită oameni în spaţiu şi pe Lună, iar moştenirea lui este inestimabilă", a mai spus el.

La sfârşitul săptămânii trecute s-au împlinit 50 de ani de la misiunea Apollo 11 şi aselenizare, pe 20 iulie 1969, la ora 20:17 GMT, când modulul lunar Eagle, cu Neil Armstrong şi Buzz Aldrin la bord, a aterizat pe suprafaţa satelitului natural al Terrei. Armstrong a ieşit din modul câteva ore mai târziu, punând piciorul pe Lună la ora 02:56 GMT, luni, 21 iulie 1969 - o oră târzie pentru Statele Unite şi în mijlocul nopţii pentru Europa.

Cea de-a 50-a aniversare a dat naştere la numeroase evenimente şi conferinţe în Statele Unite, într-un moment în care NASA încearcă să se mobilizeze pentru o nouă cucerire a Lunii. De asemenea, agenţia spaţială americană intenţionează să ajungă pe Marte în 2030.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel