Data actualizării:
Data publicării:

Chris Christie, candidat anti-Trump, se retrage din cursa primarelor republicane

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Chris Christie, singurul candidat la primarele republicane care l-a criticat direct pe Donald Trump, însă fără a creşte în sondaje, a anunţat miercuri că abandonează lupta, cu câteva zile înainte de caucusurile din Iowa, care deschid calea unei curse ultradominate de fostul preşedinte, scrie AFP.

'Îmi suspend campania pentru preşedinţia Statelor Unite', a declarat el susţinătorilor săi la Windham, în statul New Hampshire.

Fost guvernator al statului New Jersey, bărbatul de 61 de ani a fost cândva un susţinător al lui Donald Trump, dar de atunci îl descrie pe omul de afaceri ca fiind egocentric şi necinstit.

Citește și - Numărul americanilor care sunt de acord cu afirmația lui Trump, în creștere: "Sângele națiunii este otrăvit" de imigrație

Numărul americanilor îngrijorați de problema imigrației ilegale este în continuă creștere, susținând din ce în ce mai mult afirmația controversată a lui  Trump potrivit căreia imigranții "otrăvesc sângelef națiunii".

Un număr surprinzător de americani sunt de acord cu limbajul dur al lui Donald Trump la adresa imigranților și cu afirmația sa potrivit căreia imigranții fără documente "otrăvesc sângele" națiunii, arată sondajul Daily Mail.

Sondajul ne arată că mai mulți americani sunt de acord cu retorica lui Trump decât în dezacord cu ea - 47% dintre respondenți au spus că republicanul a 'avut dreptate', 46% s-au opus limbajului său, în timp ce restul nu o văd o problemă importantă sau s-au abținut. Inițial, ponderea americanilor care considerau că imigrația este o criză de proporții a fost de 38% în mai anul trecut. În prezent, s-a ajuns la o creștere alarmantă de 47%.

Această diferență foarte mică se încadrează în marja de eroare a sondajului - dar, cu toate acestea, arată un sprijin mai mare pentru un mesaj dur față de ce se așteptau mulți alții, punând în lumină o problemă cheie în cursa prezidențială din acest an.

Trump a făcut comentariile sale controversate luna trecută la un miting de campanie în New Hampshire, unde a denunțat numărul record de migranți care încearcă să treacă ilegal frontiera dintre SUA și Mexic.

El a promis că, dacă va fi ales pentru un al doilea mandat de patru ani, va lua măsuri drastice împotriva imigrației ilegale și va restricționa circulația persoanelor legale. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel