Chiţoiu, despre susținerea lui Tăriceanu la șefia PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Acuzat de liberali că face jocurile PSD, vicepreşedintele PNL, Daniel Chiţoiu, a declarat, luni, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente, că îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a candida la şefia PNL.

Fostul ministru al Finanțelor a precizat că va candida la o funcţie de conducere cu ocazia congresului extraordinar al PNL, precizând că deocamdată nu ia în calcul să candideze pentru poziţia de preşedinte.

Chiţoiu a afirmat că l-ar vedea un candidat posibil la şefia PNL pe Călin Popescu Tăriceanu, iar conform Statutului PNL va fi creată posibilitatea ca acesta să devină membru simplu şi să poată candida la Congres.

Citește și: Conjurația trădătorilor și viitorul președinte al României

Totuşi, el a menţionat că, în privinţa unei posibile refaceri a USL, decizia ar trebui să aparţină Congresului PNL.

"Congresul trebuie să stabilescă direcţia partidului, orientarea politică a partidului, nu noi din vârful partidului. În momentul în care facem campanie electorală (pentru Congresul PNL, n.r.) vedem filialele partidului ce îşi doresc de la PNL, să meargă singuri, să meargă cu partidele de dreapta, cu Traian Băsescu în frunte, să mergem cu refacerea USL, să revenim la guvernare. Deci trebuie să spună aleşii locali, filialele, delegaţiile permanente la nivelul acestora", a susţinut Chiţoiu.

Citește și: Ce i-a spus Antonescu lui Ponta la dezbaterea moțiunii

În ceea ce priveşte posibila sa excludere din partid, vicepreşedintele PNL a afirmat că, dacă se ajunge la un astfel de gest, partidul va avea de pierdut.

"E liber oricine în partid să propună excluderea, dar eu nu cred că PNL are mai mult de câştigat din excluderi decât îndemnul la unitate şi la strângerea rândurilor. Există riscul pe asemenea măsuri PNL să se dezintegreze, să se rupă", a afirmat Chiţoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel