Chitară a lui Jerry Garcia, vândută cu o sumă imensă
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
O chitară care i-a aparținut lui Jerry Garcia, legendarul lider al trupei americane Grateful Dead, a strâns la licitație suma de 3,2 milioane de dolari, care vor reveni unei asociații umanitare, informează AFP.

Chitara electrică realizată la comandă, cunoscută sub numele de "Wolf", l-a însoțit pe Garcia în timpul concertelor până la moartea sa în 1995.

Inițial, în timpul unui eveniment caritabil desfășurat la New York, Brian Halligan, CEO și co-fondator al firmei de marketing HubSpot, a achiziționat "Wolf" pentru 1,6 milioane de dolari plus taxe de circa 300.000 de dolari.

Halligan, un fan al Grateful Dead, a scos apoi chitara la licitație pentru a strânge bani pentru Southern Poverty Law Center, o organizație cu sediul în Alabama care luptă în justiție împotriva suprematiștilor albi și a altor grupuri extremiste.

O asociație anonimă a egalat miercuri suma plătită de Brian Halligan — 1,6 milioane de dolari — ridicând la 3,2 milioane de dolari donația destinată Southern Poverty Law Center, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel