Chisătură ardelenească. Rețeta veche tradițională. Ai nevoie de slănină și ceapă
Chisătura ardelenească este un fel de mâncare pe cât de simplu de pregătit, pe atât de delicios. Ce român ar refuza... slănina?
Ingrediente
- slănină afumată - 150-200 grame
- ceapă – 1 bucată
- pătrunjel verde – 1 legătură
- sare
Cum se prepară
Se toacă fin slănina, ceapa şi pătrunjelul şi se formează o pastă tartinabilă. Se adaugă sare şi se unge pe felii de pâine proaspătă.
"O reţetă simplă dar de efect. Ardelenii sunt înnebuniţi după această gustare. Mai ales când combină cu o roşie tocmai culeasă din grădină. Pff, minunăţie! Reţeta o ştiu de la un grup de oameni bătrâni dintr-o localitate din judeţul Bihor care stăteau la o şuetă în faţa casei. Este o reţetă care aduce aminte de copilăriile frumoase trăite la bunici, la tară", a spus Chef Mihai Cristian pentru adevarul.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News