Chirurg din Austria, amendat după ce a amputat piciorul greşit unui pacient. Despăgubirile, de 50 ori de mai mici decât în România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un chirurg din Austria a fost amendat pentru că a amputat piciorul greşit al unui pacient. Amenda, dar şi despăgubirile acordate familiei pacientului, sunt infime faţă de România. 

Caz șocant în Austria. O doctoriță a tăiat piciorul greșit al unui pacient. Un tribunal a amendat-o pentru această greșeală, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al tribunalului din orașul Linz, din nordul orașului, scrie The Citizen.

În timp ce inculpata în vârstă de 43 de ani a spus că acțiunile sale s-au datorat unei „erori umane”, judecătorul a găsit-o vinovată de neglijență gravă și a amendat-o cu 2.700 de euro (3.060 de dolari), a spus purtătorul de cuvânt. Chirurgul marcase piciorul greșit al pacientului în vârstă de 82 de ani pentru amputare înainte de operație. Totul s-a petrecut în luna mai, în orașul central Freistadt.

Mai mult, doctorița și-ar fi observat greşeala abia la două zile după efectuarea intervenției chirurgicale. Instanța a acordat 5.000 de euro daune plus dobânzi văduvei pacientului, care a decedat înainte ca dosarul să ajungă în instanță. VEZI CONTINUAREA AICI

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de BBC News (@bbcnews)

Despăgubirile faţă de România sunt infim. Spital obligată să plătească 200.000 euro unui pacient

Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost obligat, în vară, să plătească 200.000 de euro despăgubiri unui pacient care a contactat o infecţie nosocomială, deşi venise să se trateze după un accident rutier. 

În timpul spitalizării, analizele au arătat că era infectat cu Staphylococcus aureus, fiind externat fără să fi fost vindecat de infecţie, fără să i se fi prescris un tratament adecvat. După un an şi jumătate, reclamantul s-a internat la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, alte investigaţii medicale confirmând prezenţa Staphylococcus aureus MRSA, medicii reuşind să înlăture infecţia.

El a aflat la Târgu Mureş că  „tratamentul care-i fusese administrat la unitatea sanitară din Piatra Neamţ nu fusese tocmai adecvat, folosindu-se un antibiotic mediu, ceea ce nu era recomandabil, pentru că a determinat reacţia bacilului care a devenit mai rezistent şi nu putea fi combătut fără tratament perfuzabil în spital de specialitate“.

Iniţial, bărbatul a cerut 800.000 de euro daune, dar a primit doar un sfert din suma cerută, scrie Adevărul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel