Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, despre PLANUL lui Putin: Înainte să moară face această tentativă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, despre PLANUL lui Putin: Înainte să moară face această tentativă / Foto: Facebook Dorin Chirtoacă
Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, despre PLANUL lui Putin: Înainte să moară face această tentativă / Foto: Facebook Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, a vorbit despre situația din Ucraina.

Fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă a vorbit la Realitatea Plus despre presupusul plan al lui Vladimir Putin, după invadarea Ucrainei.

"URSS, asta a fost în mintea lui Putin întotdeauna și înainte să moară face această tentativă de a reface URSS, în aceleași hotare mai mici sau mai mari, nu contează, dar cu același stat pe care l-a avut URSS după 1945. Însă, din păcate, Occidentul a cam trecut cu vederea treaba asta ani la rând, fiindcă, în 2014, Angela Merkel a spus că Putin da, trăiește în lumea lui, dar a continuat colaborarea economică. Și mai bine de 10-15 ani a tot fost susținut Putin în toată această nebunie a sa, pornind de la dependența de gaz și de la interesele economice pe care le aveau în Rusia, până când s-a ajuns, iată, la acest război sângeros care este în prag de al Treilea Război Mondial.

Ucraina trebuie să primească toată susținerea, de la medicamente, până la veste antiglonț și prezență fizică, atât a mai multor lideri la fața locului pentru a preveni bombardamentele, cât și să reușească cu înaintarea trupelor ucrainene pentru a-i învinge pe ocupanți, după care să fie pusă Rusia la punct.", a spus Dorin Chirtoacă, atunci când a fost întrebat care este, de fapt, planul lui Vladimir Putin.

VEZI ȘI: Rușii din Republica Moldova, speriați că țara va avea soarta Ucrainei, după o postare a Amabasadei Moscovei la Chișinău. Val de reacții: V-ați pierdut mințile?

Ambasadorul SUA la Chişinău, despre un eventual atac al Rusiei asupra Moldovei

Ambasadorul SUA la Chişinău, Kent Logsdon, a declarat duminica aceasta că nu există deocamdată indicii că Rusia ar putea întreprinde un atac asupra Republicii Moldova în contextul invaziei ruse în Ucraina.

'Suntem cu toţii atenţi la orice semn şi la orice ştire ca să ne dăm seama ce se întâmplă în imediata vecinătate a frontierei Republicii Moldova. În acest moment nu avem indicii că Republica Moldova ar putea fi ţinta unui atac, dar suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce ar putea să se întâmple în regiune, în special în contextul imaginilor pe care le vedem în fiecare zi a ceea ce se întâmplă în Ucraina', a spus diplomatul american.

În contextul confruntării militare cu Rusia, Kievul trebuie să acorde o atenţie deosebită Transnistriei, mai ales că aerodromul de la Tiraspol poate deveni un punct de desant al trupelor ruse pentru ofensiva asupra Odesei, declaraseră recent generalul forţelor armate ucrainene Serghei Krivonos şi expertul militar ucrainean Oleg Jdanov. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel