Chirieac, reacţie după răspunsul unei profesoare la întrebarea "Nu vă gândiţi la copiii noştri?": Nu le dai cât merită, dar măcar nu-ţi bate joc de ei! La buget sunt Cenuşăresele absolute!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Greva profesorilor continuă iar presa abundă în reacţii şi comentarii, cele mai multe pro dascăli.

Ligia Deca a anunțat în cea mai recentă conferinţă de presă că sunt 15.000 de angajați care au renunțat la grevă de pe 1 iunie până acum, iar dintre profesori 60% sunt încă în grevă. Potrivit Sindicatelor, erau încă în grevă, săptămâna trecută, circa 170.000 de angajați din Educație.

"Nu partea materială este principală a acestei greve, ci lipsa de respect, de demnitate, de ce vreţi voi. Există o categorie socio-profesională care şi-a majorat salariul anul ăsta, cu de la sine putere, cu peste 20%. Iar acea categorie e în vârful schemei de salarizare. Dar nu neapărat numai acest lucru e important.

Mie mi se pare că în România creşterea economică în trimestrul al III-lea a fost de numai 0.1%. În acest ritm, România nu va putea să dea nici promisiunile pe care le face profesorilor în acest moment. Vine nota de plată a dezmăţului, a desfrâului bugetar! Să fie foarte clar!

O doamnă profesoară a spus un lucru tulburător. Şi n-am avut replică la această zicere a domniei sale. "Nu vă gândiţi la copiii noştri?" - i-a spus, pe bună dreptate, un părinte. Iar profesoara i-a răspuns: "Dar la copiii mei nu vă gândiţi?" Ce să spun? E un răspuns greu de dat. Adică... dacă n-ai bani să le dai cât merită, că merită oamenii ăştia, fără ei nu există nicio societate, nu există nimic fără profesori! - măcar nu-ţi bate joc de ei! Nu-i trata cu dispreţ! Adică tu anunţi Sănătatea şi Educaţia locul I în societatea românească şi, de fapt, la buget sunt Cenuşăresele absolute?" a spus Bogdan Chirieac într-o intervenţie telefonică la România TV.

Legat de aceeaşi întrebare tranşată de analistul politic Bogdan Chirieac, Mircea Badea și-a spus opinia în cadrul emisiunii „Gura Presei” cu privire la situația în care se află profesorii la acest moment. Omul de televiziune s-a pus în pielea cadrelor didactice și a venit cu argumente solide în ceea ce privește mărirea salariilor. „Dacă aș fi profesor sau lider sindical aș răspunde așa: „Dar la viitorul meu vă gândiți? Dar la viitorul copiilor mei? Că eu trebuie să-mi cresc copiii cu 2.500 lei”. Niciodată nu se pune problema așa. La întrebarea „Când renunțați la grevă?”, răspunsul profesorilor ar trebui să fie: „Întrebați Guvernul”. Niciodată nu au pus problema simplu și clar la această problemă”, a spus Mircea Badea, în cadrul emisiunii „În gura presei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel