Chirieac, întrebare IMPORTANTĂ despre alegerile din 27 septembrie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
sectii de votare
sectii de votare
Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat o întrebare cheie legată de alegerile locale, în contextul începerii noului an şcolar. 

Bogdan Chirieac a lansat o întrebare cheie legată de alegerile locale: dacă după deschiderea noului an şcolar vom ajuge la 2.000-2.500 de infectări pe zi, mai este oportună organizarea alegerilor locale în 27 septembrie?

"La o săptămână după 14 septembrie, dacă ajungem la 2.000-2.500 de infectări pe zi, se mai ţin alegerile locale sau nu? Alegerile locale sunt semnificative dacă prezenţa la vot va fi de numai 25%? Spuneţi că acum e un deficit de legitimitate fiindcă alegerile locale nu au avut loc la termen; corect, dar alegeri cu 20-25% participare la vot cum sunt?

În acest caz eşti mai legitim ca primar sau aplici ce s-a întâmplat în Marea Britanie unde s-au amânat alegerile locale cu un an sau în Franţa unde Macron a avut primul tur al alegerilor prezidenţiale şi nu s-a mai putut ţine al doilea, ori - în partea cealaltă - exemplul Poloniei care a ţinut toate alegerile. Nu ştiu cum se face. În actuala situaţie epidemiologică nici eu, nici familia, nici prietenii, nici colegii de la serviciu nu mergem la vot" a afirmat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel