Chirieac: Ambasadorul Spaniei la București - vocea lucidității în haosul Covid 19 de la București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Chirieac
WhatsApp
FOTO AGERPRES / Manuel Larrotcha
FOTO AGERPRES / Manuel Larrotcha
Excelența Sa Manuel Larrotcha, ambasadorul Spaniei la București, s-a adresat printr-o scrisoare cititorilor DC News.

Ambasadorul Larrotcha, unul dintre cei mai apreciați membri ai corpului diplomatic acreditat la București, face o analiză lucidă a situației provocate de pandemia de Covid 19. Ambasadorul descrie situația din Spania și încercările, adesea eroice, pentru a limita pierderile de vieți omenești și pentru a face față situației. Scrisoarea o puteți citi aici: https://www.dcnews.ro/ambasadorul-spaniei-scrisoare-catre-bogdan-chirieac-document_740207.html)


Experții susțin că România se află doar la câteva săptămâni distanță de situațiile din Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie. Adresându-se milioanelor și milioanelor de cititori ce trec lunar prin paginile DC News, ambasadorul Larrotcha are puterea de a vedea în viitor momentul când lumea se va reașeza: „Când va trece criza, vom avea timp pentru a medita. Covid 19 este, cu siguranță, un semnal de alarmă (wake up call) ce vine să ne arate cât de vulnerabile sunt societățile noastre. Instrumentele pe care le deținem pentru a lupta împotriva acestui virus nu sunt globale. Poate că tocmai de aceea ar fi potrivit să luăm în calcul posibilitatea de a profita de această criză pentru a reconfigura sistemul de guvernare globală, acum, la împlinirea 75 de ani de la crearea Organizației Națiunilor Unite."


Spania, una dintre marile civilizații ale omenirii, este astfel prima țară europeană care anunță schimbări majore în organizarea omenirii, după pandemia Covid 19.


Vă mulțumim, Excelența Voastră, că v-ați împărtășit ideile cu câteva milioane de români.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel