Data publicării:
• Chirieac, despre convulsiile din Ministerul Finanţelor: "Dezmăţ din bani publici! Îi arde pe privaţi cu taxele şi impozitele. Ce să facă? Să-l ia prizonier pe domnul Boloş?"
Bogdan Chirieac a vorbit despre protestul de la Ministerul Finanțelor și despre noile biruri care sunt puse în cârca firmelor private din România.
Analistul Bogdan Chirieac a avut o intervenţie telefonică în direct la România TV unde a comentat situaţia tensionată din momentul de faţă, ca urmare a protestelor funcţionarilor publici din Finanţe, dar şi a intenţiei guvernanţilor de a aplica majorări de taxe şi impozite în mediul privat şi pe zona afacerilor mici şi mijlocii pentru acoperirea deficitului bugetar.
În discuţie a fost amintită şi suma uriaşă de 200 de miliarde de lei care a fost acumulată ca datorie la nivelul ţării. Nu se ştie încă ce s-a făcut cu aceşti bani. Cine va achita această "notă de plată"?
"Dezmăţ din bani publici! Ministrul de Finanţe promovează austeritatea, îi arde pe privaţi - motorul economiei româneşti, au ţinut ţara la suprafaţă în anii pandemiei şi-n anii de criză şi de război - îi arde, efectiv! Îi rade cu taxele şi impozitele, câţiva funcţionari din Ministerul de Finanţe îi iau ostatic pe Boloş iar acesta, ca şi apăsat pe buton, începe să spună "Măresc salariile cu 25%, nu mai e nimeni dat afară..." Asta în condiţiile în care performanţa administraţiei româneşti este cea mai scăzută din Uniunea Europeană. Deci... din acel moment, ce trebuie să facă mediul privat? Să-l ia "prizonier" pe domnul Boloş ca să nu majoreze taxele şi impozitele. Sau? Ce să facă mediul privat, grav afectat de aceste crize şi de deciziile lor iresponsabile?" a întrebat, retoric, Bogdan Chirieac.
Vizita lui Marcel Boloș la Trezorerie
Reamintim că ministrul Marcel Boloş s-a deplasat la Trezoreria Municipiului București, ca să stea de vorbă cu angajații și le-a adus cafea.
„Mi-am luat în cursul zilei de ieri câteva angajamente. Referitor la salarizare, să aibă familia ocupațională distinctă în legea unică a salarizării, al doilea lucru – să facem această egalizare a salariilor, pentru că sunt unii care au câștigat în instanţă – și să putem asigura o creștere de salarii de 15-20%. Al treilea, Codul finanțistului. E prematur să facem acum o analiză, am promis că într-o lună ne întâlnim din nou și să facem o analiză”, a spus Boloș.
Acesta a adăugat că impactul acestor măsuri „nu este atât de mare încât să pună în dificultate bugetul de stat”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News