Data actualizării:
Data publicării:

Chirieac, analiza întâlnirii Ciolacu - Orbán. Ce a urmărit, de fapt, premierul României

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat întâlnirea dintre Marcel Ciolacu și Viktor Orbán.

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce a urmărit Marcel Ciolacu în momentul în care l-a primit la un prânz privat pe premierul ungar Viktor Orbán.

„Este o întâlnire curajoasă inițiată de premierul Marcel Ciolacu. Interesul României se referă la faptul că Ungaria va deține președinția Uniunii Europene în a doua jumătate a anului viitor. Este puțin probabil să intrăm în Schengen, deși Spania face tot ceea ce poate în acest sens, în următoarele 6 luni. Prin urmare, Marcel Ciolacu a făcut o mișcare foarte curajoasă.

Marcel Ciolacu înfiripă după mai mulți ani politica externă a României. Prima vizită a făcut-o în Republica Moldova, a doua vizită a făcut-o în Germania, unde i-a făcut o propunere iarăși curajoasă lui Olaf Scholz, 5.000 de militari germani pe teritoriul României.

Faptul că l-a invitat la prânz privat, deci nu a fost vizită oficială, de stat sau de lucru, ci a zis: Domn'le, dacă tot vii în vizită la Băile Tușnad, hai să luăm masa!, e curajos. Am înțeles că se pregătește, de asemenea, și o vizită la Washington și în Israel“, a spus, la Antena 3 CNN, Bogdan Chirieac.

Reamintim că premierul României Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România. 

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state.

CITEȘTE ȘI       -      Culisele discuțiilor Marcel Ciolacu - Viktor Orban: Un tren de mare viteză ar urma să lege Bucureștiul de Budapesta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel