Chirieac, alarmă despre USR: "Pun la cale cel mai mare jaf din istoria României. PNRR-ul e doar începutul"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Dan Barna
Facebook Dan Barna
Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă că desfiinţarea pensiilor speciale a fost o minciună şi atrage atenţia asupra "jafului de proporţii pregătit de USR". 

Totul a plecat de la afirmaţia lui Victor Ciutacu, care a atras atenţia asupra faptului că se împlinesc cele 30 de zile în care Rareş Bogdan a spus că se vor desfiinţa pensiile speciale în România. Afirmaâţia 

"Nu a spus şi anul în care se vor desfiinţa. Pe sondajele de opinie făcute de PNL în 2019, în topul nemulţumirii cetăţenilor erau pensiile speciale. Atunci, subiectul de campanie la europarlamentare a fost desfiinţarea pensiilor speciale. Ulterior, Rareş Bogdan a plecat la Bruxelles, că nu conduce el PNL. Pensiile speciale sunt de neatins. A fost o minciună adresată în faţă poporului român, care a muşcat-o, cum a muşcat multe altele. Dincolo de asta, cred că sunt deja două linii directoare. În mandatele preşedintelui Klaus Iohannis avem anul 2016, cu cel mai slab Guvern din istoria României, deşi Dacian Cioloş cred că este candidatul cu cele mai mari şanse la prezidenţiale în 2024. Din acest Guvern zero absolut, a ieşit USR-ul, iar acum lideri din USR  pun la cale cel mai mare jaf din istoria României. Exact cei care spuneau că fără penali în funcţii publice, ciuma roşie, pesede, etc, pun la cale un jaf de proporţii. PNRR-ul este doar începutul, cu asta se deschide masa. Ne-au luat ochii cu 2 miliarde de euro pentru consultanţă. De fapt, prin ONG-uri vor trece mult mai mulţi bani. Vor fi derulate proiecte prin ONG-uri fără să fie întrebate nimic. 

Dincolo de asta, 30 la sută din rezerva naţională de cupru a fost dată cu 1,2 milioane de euro, de 2000 de ori mai puţin decât face, unei distinse companii din Turcia. Cum poţi face asta pe faţă? Urmează şi alte privatizări. Ne aşteaptă cel mai mare jaf din istoria României. Au tăiat pensii, salarii, măresc vârsta de pensionare, este jaf. Nu văd pe nimeni neliniştit. Nici măcar pe cei din opoziţie, cu puţine excepţii. Nu îi văd la miting, nu îi văd la marş. Îl văd pe George Simion, îl mai văd şi pe cel căţărat în copac de la AUR, probabil că îl va lua dna Clotilde lângă ea", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Întrebat de Mircea Diaconu de ce este acesta cel mai mare jaf şi dacă este mai mare decât cel al flotei României, Bogdan Chirieac a venit cu o replică scurtă. 

"Ca valoare, da. Sunt alţi bani! Pe valoare absolută acum, cred că e mult mai mare. Flota noastră, ca valoare absolută, valora 500 de milioane de dolari. Campania din 2004 a făcut cunoscut acest lucru, dar poporului nu i-a păsat", a mai spus analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel