Chioțea: Nicolaescu era cunoscut în Coreea de Nord. Ce spun colegii regizorului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
nicoalescu dc
nicoalescu dc

Miercuri seara la Realitatea TV, jurnaliștii Dorin Chioțea și Val Vîlcu au vorbit despre Sergiu Nicolaescu și filmele produse de acesta, un subiect mai aprig dezbătut fiind celebritatea de care are parte marele regizor și actor în Coreea de Nord.

Jurnalistul Dorin Chioțea spunea miercuri seara că Sergiu Nicolaescu este singurul regizor român cunoscut în Coreea de Nord. În replică, jurnalistul Val Vîlcu a argumentat că această celebritate de care se bucură regizorul român în republica socialistă din nord-estul Asiei se datorează faptului că unele dintre filmele lui au fost de propagandă.

După decesul lui Sergiu Nicolaescu, anunțat joi dimineața, actrița Draga Olteanu Matei, care a avut ocazia să lucreze cu regizorul, și-a declarat regretul pentru dispariția prietenului ei într-o legătură telefonică directă la Rtv. Printre altele, actrița a ținut să-i blameze, fără să dea nume, pe cei care cu o seară înainte de anunțarea decesului, au vorbit despre sorgintea propagandistă a unora dintre filmele regizate de Sergiu Nicolaescu.

Draga Olteanu Matei s-a arătat îndurerată de moartea lui Sergiu Nicolaescu, un ”om care iubea cinematografia cât iubea viața”. ”Mă doare sufletul că a dispărut. Speram să trăiască măcar 90 de ani. Un om lucid, care iubea cinematografia cât iubea viaţa. Mihai Viteazu e considerat al treilea film din lume. Era în viaţa de toate zilele cel mai bun prieten al lui Amza Pellea. Îl iubeam pe Nicolaescu pentru că îl iubea pe Amza. Era un om de o mare sensibilitate”, spune Draga Olteanu Matei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel