China, PUSĂ LA ZID de 39 de state. Răspuns FURIOS al Beijingului
Noi disensiuni între Republica Populară Chineză și Statele Occidentale. Au fost acuzații dure la ONU.
Germania, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Japonia și alte 35 de state îndemnă China să respecte drepturile minorităților sale uigure musulmane și își exprimă îngrijorarea cu privire la situația politică din Hong Kong, într-o mișcare care a atras un răspuns furios de la Beijing.
Acuzații dure împotriva conducerii comuniste de la Beijing
„Suntem extrem de îngrijorați de situația drepturilor omului în Xinjiang și de evoluțiile recente din Hong Kong”, a declarat ambasadorul german al ONU Christoph Heusgen, care a condus inițiativa în cadrul unei reuniuni privind drepturile omului. Heusgen a cerut Chinei să permită observatorilor drepturilor omului din cadrul ONU „accesul imediat, semnificativ și nelimitat” la Xinjiang, unde cel puțin un milion de uiguri sunt deținuți în ceea ce se spune că sunt centre de formare a abilităților profesionale, dar există informații solide potrivit cărora acolo sunt lagăre de detenție.
Printre cele 39 de țări care au semnat declarația s-au numărat majoritatea statelor membre UE, precum și Canada, Haiti, Honduras, Australia și Noua Zeelandă. Declarația a cerut Beijingului să susțină drepturile și libertățile locuitorilor din Hong Kong, pe fondul unor acuzații crescânde de represiune politică în urma impunerii controversatei legi a securității naționale în iulie.
Răspuns furios din partea Chinei
Reprezentantul permanent al Chinei la Națiunile Unite, Zhang Jun, a respins acuzațiile ca „neîntemeiate”. Acesta a spus că declarația are drept scop „provocarea confruntării” între statele membre ale ONU.
„Au răspândit informații false și virusuri politice, au mânjit China și s-au amestecat în afacerile interne ale Chinei. China se opune ferm și respinge acest lucru ", a spus Zhang.
Cuba, vârf de lance ăn Chinei
Cuba a fost vârf de lance în apărarea Chinei, susținută de 45 de țări, și a condamnat criticile politicilor din Xinjiang ca interferență în afacerile interne ale Chinei, a raportat agenția de știri Xinhua. Bachelet, înaltul comisar al ONU a spus că are nevoie de acces gratuit în regiune, pentru a evalua în mod corespunzător situația privitoare la existența lagărelor de muncă.
Pakistan sprijină represiunile Chinei din Hong Kong
Pakistanul a condus o altă declarație cu privire la Hong Kong. Aceștia au sprijinit implicarea Chinei în represiunile violente din Hong Kong, potrivit AlJazeera.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News