Data publicării:

China susține că fragmentul de rachetă care se va prăbuşi pe Lună nu provine de la misiunea chineză din 2014

Autor: Julia Pandi | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un fragment dintr-o rachetă a Rusiei se va prăbuși necontrolat în atmosfera Pământului. Nu se știe unde va cădea / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un fragment dintr-o rachetă a Rusiei se va prăbuși necontrolat în atmosfera Pământului. Nu se știe unde va cădea / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ministerul de Externe din China a negat o informaţie comunicată de Statele Unite potrivit căreia fragmentul de rachetă care se va prăbuşi pe Lună ar proveni de la misiunea chineză din 2014.

Ministerul de Externe din China a negat luni o informaţie comunicată de Statele Unite potrivit căreia lansatorul uzat preconizat să se prăbuşească pe faţa îndepărtată a Lunii luna viitoare ar fi un deşeu spaţial în urma misiunii lunare chineze desfăşurată în 2014, informează Reuters, citat de Agerpres.

Lansatorul rachetei, preconizat să se prăbuşească pe Lună pe 4 martie, a fost iniţial identificat de un cercetător independent ca fiind treapta unei rachete uzate de tip Falcon aparţinând SpaceX, compania deţinută de Elon Musk.

NASA: Obiectul este probabil lansatorul rachetei care a participat la misiunea chineză Chang'e 5-T1, lansată în 2014

Cu toate acestea, la începutul acestei luni, NASA a spus că, potrivit analizei sale, obiectul este probabil lansatorul rachetei care a participat la misiunea chineză Chang'e 5-T1, lansată în 2014.

China a lansat sonda Chang'e 5-T1 fără echipaj uman pe suprafaţa Lunii în octombrie 2014 cu o rachetă Long March 3C, prevăzută cu trei trepte. Obiectivul misiunii era de a testa abilitatea capsulei de a reintra în atmosfera terestră. Capsula a aterizat înapoi pe Terra în aceeaşi lună.

Potrivit monitorizării efectuate de China, racheta Chang'e 5 a intrat în siguranţă în atmosfera terestră şi a ars în totalitate

Potrivit monitorizării efectuate de China, (racheta) Chang'e 5 a intrat în siguranţă în atmosfera terestră şi a ars în totalitate, a spus Wang Wenbin, un purtător de cuvânt din cadrul ministerului de externe chinez, când a fost întrebat de reporteri dacă obiectul aparţinea misiunii chineze.

Călătoria de aproape un deceniu a propulsorului suspect a redeschis discuţiile despre deşeurile spaţiale şi despre responsabilitatea legală de a monitoriza resturile care plutesc în exteriorul atmosferei Pământului.

Wang: China respectă legislaţia internaţională pentru dezvoltarea de misiuni spaţiale"

China respectă legislaţia internaţională pentru dezvoltarea de misiuni spaţiale, va garanta dezvoltarea pe termen lung a activităţilor din spaţiul cosmic şi va conduce consultări mai ample cu părţile relevante, a mai spus Wang.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel