China construiește o replică în mărime naturală a Titanicului / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
China construiește o replică în mărime naturală a Titanicului / Sursă foto: Captură Youtube
China construiește o replică în mărime naturală a Titanicului / Sursă foto: Captură Youtube
Investitorul chinez Su Shaojun, unul dintre cei mai înfocați fani ai Titanicului, a decis să construiască o replică în mărime naturală a celebrului vas.

În 1912, Titanic, o navă de lux care se remarca prin faptul că e „imposibil de scufundat”, a lovit infam un aisberg și s-a scufundat în Oceanul Atlantic. Peste 1.500 de pasageri au murit în ceea ce ar fi trebuit să fie o călătorie inovatoare și o dovadă a ingineriei moderne. De atunci, povestea Titanicului a devenit gravată în legendă, datorită blockbuster-ului de la Hollywood din 1997 cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet.

Investitorul chinez Su Shaojun este probabil unul dintre cei mai mari fani ai navei și ai filmului. Cu câțiva ani în urmă, Su a anunțat că va finanța o replică în mărime naturală a navei, care, în opinia sa, ar păstra vie amintirile Titanicului, așa cum a raportat agenția de știri AFP. "Construim un muzeu pentru Titanic", a declarat el pentru AFP.

Nava de 260 de metri lungime va fi atracția stea în parcul tematic Romandisea situat în provincia Sichuan din China care va fi deschis în curând publicului. Pentru până la 2.000 de yuani, oaspeții pot petrece o noapte pe navă.

Su spune că motorul cu aburi funcțional îi va face pe oaspeți să se simtă cu adevărat pe mare, deși vaporul nu va naviga niciodată, dar va fi ancorată într-un râu. De asemenea, în autobuzele turistice din parcul de distracții va răsuna melodia tematică a filmului, „My heart will go on” a lui Celine Dion, relatează AFP.

Un nou documentar apărut China a ridicat istoria navei în centrul atenției naționale. Lansat în 2021 de regizorul Arthur Jones, The Six spune povestea a șase călători chinezi care au supraviețuit călătoriei inițiale. Acesta a fost lansat pe 16 aprilie, la o zi după aniversarea a109 ani de la scufundarea navei.

Titanicul în mărime naturală din Romandisea este una dintre cele mai recente adăugiri la industria în plină expansiune a parcurilor de distracții din China, care este un lider global în industria parcurilor tematice. Raportul AECOM pe China Theme Park Pipeline a anticipat în 2018 că parcurile tematice din China vor primi 230 de milioane de vizitatori în 2020 și vor genera vânzări de bilete de aproximativ 12 miliarde de dolari, în creștere cu 367% față de 2010, potrivit Administrației pentru comerț internațional, precizează DW.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel