China ar putea aproba un vaccin anti-COVID în câteva luni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Două vaccinuri din China ar putea fi aprobate în câteva luni.

Producătorul de vaccinuri susținut de stat, China National Biotec Group (CNBG), speră că două dintre vaccinurile sale împotriva coronavirusului vor primi aprobare pentru publicul larg în cursul anului, a declarat marți vicepreședintele său, transmite Reuters.

„CNBG discută cu autoritățile de stat relevante despre cerințele pentru aprobarea condiționată a celor două vaccinuri coronavirus. Dacă totul merge bine, sperăm că cele două vaccinuri ar putea fi aprobate condiționat în cursul anului pentru a fi utilizate în publicul larg.”, a declarat Zhang Yuntao pentru Reuters.

În China autoritățile pot acorda aprobarea condiționată pentru vaccinurile aflate în faza studiilor clinice dacă sunt considerate urgente. Acest lucru se poate întâmpla în caz de urgență majoră de sănătate publică, cu beneficiile evaluate care depășesc riscurile.

China a vaccinat sute de mii de oameni în cadrul unui program de urgență autorizat în iulie pentru lucrătorii medicali și alte grupuri limitate de persoane considerate ca fiind categorii de risc pentru a preveni reapariția coronavirusului, chiar dacă studiile clinice ale vaccinurilor sunt încă în curs. Totuși, extinderea utilizării unui vaccin care nu a trecut de toate fazele de testare riscă să crească îngrijorarea experților.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel