Data publicării:

China a furnizat Organizației Mondiale a Sănătății detalii referitoare la izbucnirile de boli respiratorii

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Reuters:Autoritățile chineze au oferit OMS un răspuns cu privire la cazurile tot mai multe de îmbolnăviri la copii.

Autoritățile chineze în domeniul sănătății au furnizat date solicitate privind creșterea îmbolnăvirilor respiratorii și au raportat grupuri de pneumonii la copii, a anunțat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Conform declarației OMS, autoritățile chineze au comunicat că nu au identificat patogeni neobișnuiți sau noi, sau prezentări clinice neobișnuite, inclusiv în Beijing și în provincia nord-estică Liaoning. 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a solicitat Chinei detalii privind creșterea bolilor respiratorii și raportarea unor grupuri de pneumonii la copii, pe care biroul său din China le-a numit o "verificare de rutină" joi.

Autoritățile chineze de la Comisia Națională de Sănătate au susținut o conferință de presă pe 13 noiembrie pentru a raporta o creștere a incidenței bolilor respiratorii.

Această creștere a fost atribuită ridicării restricțiilor COVID-19 și circulației patogenilor cunoscuți, precum gripa, pneumonia micoplasmatică (o infecție bacteriană comună ce afectează în mod tipic copiii mici), virusul sincițial respirator (RSV), și virusul cauzator al COVID-19.

Atât China, cât și OMS, au fost puse sub semnul întrebării cu privire la transparența raportării primelor cazuri de COVID-19 care au apărut în orașul chinez Wuhan la sfârșitul anului 2019.

Miercuri, OMS a afirmat că grupuri, inclusiv Programul pentru Monitorizarea Bolilor Emergente (ProMED), au raportat grupuri de pneumonii nedepistate la copii în nordul Chinei. OMS a precizat că nu este clar dacă acestea sunt legate de creșterea generală a infecțiilor respiratorii raportate anterior de autoritățile chineze sau sunt evenimente separate.

OMS a declarat că a cerut informații epidemiologice și clinice suplimentare, precum și rezultate de laborator privind focarele raportate la copii, prin mecanismul Regulamentelor Internaționale de Sănătate.

Conform regulilor, China ar trebui să răspundă solicitărilor OMS în termen de 24 de ore.

Agenția de sănătate a ONU a cerut, de asemenea, Chinei informații suplimentare despre tendințele în circulația patogenilor cunoscuți și impactul asupra sistemelor de îngrijire a sănătății. OMS a menționat că a fost în contact cu medici și oameni de știință prin parteneriatele și rețelele sale tehnice existente din China.

OMS China a explicat că este obișnuit să solicite informații despre creșterea bolilor respiratorii și raportarea grupurilor de pneumonii la copii de la statele membre, cum ar fi China.

Agenția globală a decis să emită o declarație despre China pentru a împărtăși informațiile disponibile, deoarece a primit mai multe întrebări din partea mass-media, a menționat OMS China într-un comunicat trimis prin e-mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel