Chiliman propune modelul Chirac pentru unificarea Dreptei
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Foștii liberali care fac parte din grupul PNȚCD de la Sectorul 1 lansează ipoteza întoarcerii în PNL, în condițiile în care s-ar închega o platformă comună creştin democrată şi liberal conservatoare, după modelul UMP din Franţa.

Fostul lider liberal, Vlad Moisescu, a fost întrebat într-un interviu acordat ziare.com: Dacă după 25 mai se va schimba ceva radical în PNL, grupul Moisescu- Chiliman-Tușa s-ar putea întoarce în partid?

"Ar trebui să fie cu mult prea idilică schimbarea, ceea ce nu cred că e posibil la cât de tare a distrus Antonescu acest partid. Ceea ce cred că poate funcționa e o platformă comună creștin democrată și liberal conservatoare, care să includă și un PNL schimbat.

Vezi și: Chiliman sare la gâtul lui Antonescu pe fondul tensiunilor din PNL

(...) Vă amintesc modelul francez, de pe vremea lui Chirac, când erau tot vreo 7-8 partide de dreapta. Chirac a spus 'Candidez, dar imi faceți o platformă și semnati toți că dacă voi câștiga deveniți un singur partid'. Ceea ce s-a întâmplat. Uniunea pentru Mișcare Prezidențială s-a transformat în UMP-ul actual", a răspuns Vlad Moisescu.

Întrebat dacă sugerează posibilitatea de unificare a PNL cu PNȚCD, el a replicat: "Sub această formă, da. Ei și-au păstrat platformele și în UMP".

Citește și: Scenariu electoral - Rocadă în USL II: Tandem Ponta-președinte, Tăriceanu-premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel