Chifteluțe vietnameze. Cum se prepară Bun Cha: Rețeta
Dacă vrei să încerci ceva nou în bucătărie, poți prepara rețeta de chifteluțe vietnameze Bun Cha.
Ingrediente
Pentru chiftele:
250 - 300 g de carne tocată de porc
1 lingură de sos de pește
2 linguriță de zahăr
2 fire de ceapă verde tăiată mărunt
1 cățel de usuturoi
1,5 lingură de ulei (pentru prăjit)
sare
piper
Pentru sos:
3 linguri zahăr
3 linguri sos de pește
2 linguri oțet de orez
2 linguri suc de lime
85 ml apă
1 ardei iute tocat fin
3 căței de usturoi
Vezi și: Coaste de porc cu cartofi, la cuptor. Cum se prepară: Rețeta
Cum se prepară
Se amestecă toate ingredientele din lista de mai sus pentru sos și se dă amestecul deoparte. Se amestecă toate ingredientele din lista de ingrediente pentru chifteluțe (cu excepția uleiului). Amestecul obținut se împarte în 6 și se formează chifteluțe ușor aplatizate, potrivit retete.unica.ro.
Uleiul se încinge într-o tigaie la foc mediu-mare. Chifteluțele vietnameze se gătesc 2 sau 2 minute jumătate pe fiecare parte. Chiftelele se așază pe legume și se toarnă sosul Nuoch Cham peste.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News