Ingrediente
700 g carne tocată amestec
500 g cartofi
500 g roşii
2-3 ardei graşi
un colţ de pâine
o legătură frunze pătrunjel verde
1 ceapă mare
2 ouă
sare
piper
Vezi și: Sărățele cu brânză, rețeta. Cum faci să-ți iasă fragede: Secretul banal
Cum faci să nu-ți iasă uscat pieptul de pui. Așa va fi suculent
Cum se prepară
Pătrunjelul se toacă mărunt. Ceapa se curăţă, se taie în patru și apoi se toacă mărunt şi ea. Cartofii se curăţă şi se taie în felii groase de 1,5 cm. Se toacă mărunt şi colţul de pâine. Carnea tocată se amestecă împreună cu pătrunjelul, ceapa, sare, piper, ouăle, colţul de pâine şi puţin sifon dacă este cazul. Amestecăm bine şi acoperim castronul cu această compoziție pe care o punem la frigider pentru 30 minute.
Cartofii tăiaţi îi punem într-o tavă cu hârtie de copt, îi stropim cu puţin ulei şi îi dăm la cuptorul dinainte încălzit la 180 grade, unde îi ţinem 30 minute.
Din carne facem chifteluţe pe care le punem apoi peste feliile de cartofi şi le fixăm cu o scobitoare în care mai adăugăm câte o felie de roşie groasă de 1,5 cm şi o bucată de ardei (poate fi ardei iute dacă preferaţi). Se dă tava la cuptor până când chifteluţele sunt gata coapte, aproximativ o oră.
Chifteluţele cu cartofi pot şi servite cu un sos de muştar cu usturoi pisat. Înainte de a servi chifteluţele se vor scoate scobitorile.
Cum faci lapte condensat, fără fierbere. Este gata în 5 minute!
Și, dacă îți plac așa mult chifteluțele, avem un bonus pentru tine: Chifteluțe vietnameze
Ingrediente
Pentru chiftele:
250 - 300 g de carne tocată de porc
1 lingură de sos de pește
2 linguriță de zahăr
2 fire de ceapă verde tăiată mărunt
1 cățel de usuturoi
1,5 lingură de ulei (pentru prăjit)
sare
piper
Pentru sos:
3 linguri zahăr
3 linguri sos de pește
2 linguri oțet de orez
2 linguri suc de lime
85 ml apă
1 ardei iute tocat fin
3 căței de usturoi
Cum se prepară
Se amestecă toate ingredientele din lista de mai sus pentru sos și se dă amestecul deoparte. Se amestecă toate ingredientele din lista de ingrediente pentru chifteluțe (cu excepția uleiului). Amestecul obținut se împarte în 6 și se formează chifteluțe ușor aplatizate, potrivit retete.unica.ro.
Uleiul se încinge într-o tigaie la foc mediu-mare. Chifteluțele vietnameze se gătesc 2 sau 2 minute jumătate pe fiecare parte. Chiftelele se așază pe legume și se toarnă sosul Nuoch Cham peste.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!