Urmărește emisiunea live
Chifteluțe la cuptor cu salată. Nutriționistul Cristian Mărgărit: Am câteva mici trucuri pentru a le face mai sănătoase
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Nutriționistul Cristian Mărgărit are câteva trucuri pentru rețeta „chifteluțe la cuptor cu salată”.

„Și pentru această rețetă am câteva mici trucuri pentru a le face mai sănătoase. În primul rând, le mâncăm cu salată. Salata conține fibre, antioxidanți, vitamine, minerale și conferă protecție chiar din tubul digestiv atunci când însoțește carnea. (...) Am pornit de la mușchi de porc, foarte curat, fără grăsime. Cel mai bine este să tocăm noi carnea și să preparăm amestecul imediat: ou, foarte puțin usturoi, verdeață, ceapă, boabe de muștar, poate chiar și niște rădăcinoase. Eu am pus țelină și morcov. Nu am pus pâine. Usturoiul este opțional, dar o cantitate mică va contribui la gust fără să genereze probleme ulterior cu digestia și mirosul.

Pentru a nu le prăji (deci a genera substanțe toxice), le vom face la cuptor, la temperatură redusă (120-140 de grade). Trucul este să le opărim în apă înainte, apoi să le ungem cu un amestec de ierburi aromatice, boia dulce și ulei de măsline. Doar o peliculă, care va proteja carnea și va da un gust deosebit. Aceste chifteluțe la cuptor pot fi atât masă în sine cât și gustare, le putem face mai mici sau mai mari, în funcție de preferințe”, a scris nutriționistul Cristian Mărgărit pe blogul său.

VEZI ȘI: Mănânci ton aproape zilnic? Te-ai întrebat dacă este sau nu sănătos acest obicei? Iată ce a spus nutriționistul Cristian Mărgărit!

Se spune despre pește și fructele de mare că au reziduuri consistente atunci când vorbim de metale grele, mercur etc.

Nutriționistul Cristian Mărgărit a zis că peștele aduce o mulțime de avantaje pentru sănătate.

„Consumul peștelui are mult mai multe beneficii decât dezavantaje. Eu sunt un consumator constant de ton la conservă. Mi-am făcut analizele, mai exact toxicologia. Eram cu mercurul de zece ori sub limita minimă, eu fiind consumator aproape zilnic de ton. (...) Dacă cumperi pește, trebuie să știi de unde a fost pescuit", a zis Cristian Mărgărit la DC News, într-un interviu acordat în 2018.

Cristian Mărgătit este un susținător al vieții sănătoase și a tot ceea ce implică: nutriție, dietă, sport, relaxare și pentru asta alocă zilnic timp pentru documentare.

VEZI ȘI: Comoara din pepene. Cristian Mărgărit: Trebuie să învățăm să mâncăm. Sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a vorbit despre pepene.

Pepenele este deliciul verii, dar câți dintre noi mănâncă și semințele? Aflați că acestea sunt extrem de sănătoase și este chiar recomandat să le mâncăm.

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a explicat cum putem să le consumăm. Sunt mai multe feluri în care putem mânca semințele. Despre acest subiect, Cristian Mărgărit a vorbit pentru Antena 1, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.  

„Mineralele, în special magneziul, sunt foarte utile și se regăsesc în semințele de pepene. Trebuie să învățăm să mâncăm și semințele fie atunci când mâncăm și pepenele, fie le separăm, le dăm cu puțin sare și le uscăm în cuptor. Le putem pune în salată sau le putem mânca pur și simplu. Semințele de pepene sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu. Sunt bune pentru sănătate”, a spus la Neatza cu Răzvan și Dani.   

Sunt țări asiatice în care semințele din pepene sunt apreciate la adevărata lor valoare. Acolo sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine. Mai exact, o cană are 30 de grame, ceea ce înseamnă peste 60% din doza zilnică recomandată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel