Data actualizării:
Data publicării:

Chifteluțe italiene. Rețeta senzațională

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Chifteluțele italiene sunt delicioase și vor face senzație pe masă. Iată cum se prepară această rețetă.

Alegeri prezidentiale 2024

Dacă vrei să pregătești o masă delicioasă în familie, chifteluțele italiene nu ar trebui să lipsească din meniu. Sunt extrem de gustoase și îi vor transpune pe cei dragi într-o vacanță în îndrăgita Italie.

Ingrediente

– 1/4 de baghetă

– 900 g de carne tocată de vită

– 1 legătură de pătrunjel

– 4 căței de usturoi

– 150 g de mozzarella

– 4 roșii

– 1.5 linguriță de sare

– 1 pahar de lapte

– 2 ouă

– 1/2 pahar de parmezan

– piper roșu

– 3 linguri de ulei de măsline

– 1 legătură de busuioc

Vezi și: Pârjoale pufoase și suculente. Cea mai bună rețetă

Chifteluțe pufoase turcești. Rețeta savuroasă. O vei repeta!

Cum se prepară

Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 200°C. Tapetați forma de copt cu hârtie. Ungeți-o cu ulei de măsline. Tocați pâinea cu ajutorul unui robot de bucătărie. La fel, o puteți rupe cu mâna într-un bol. Turnați laptele și amestecați. Bateți ouăle. Adăugați la ele carnea tocată, pătrunjelul tocat, parmezanul ras, usturoiul presat, o linguriță de sare și puțin piper roșu, scrie bucatarul.eu. Amestecați. Adăugați la carne pâinea înmuiată în lapte. Amestecați.

Înmuiați mâinile în apă și împărțiți carnea în 4 părți. Formați câte o sferă din fiecare. Faceți câte o adâncitură în fiecare și puneți câte o bucată de mozzarella. Redați-i o formă sferică și aranjați fiecare chifteluță pe o tavă de copt. Coaceți-le timp de 25-30 de minute. Preparați sosul: Încălziți în tigaie 2 linguri de ulei de măsline. Puneți în tigaie 3 căței de usturoi, adăugați piperul roșu și amestecați. Gătiți până usturoiul va deveni moale.

Adăugați în tigaie roșiile tăiate, un pahar de apă, busuiocul tocat și o jumătate de linguriță de sare. Aduceți sosul la fierbere. Faceți focul mic și fierbeți sosul timp de 30 de minute, până acesta se va îngroșa. Adăugați chifteluțele în sos și amestecați. Fierbeți sosul împreună cu chifteluțele încă timp de 3 minute. Amestecați.

Vezi și: Chiftele grecești cu sos de roșii. Rețeta fenomenală de duminică

Chiftele pane. Rețeta de "Kadinbudu kofte" dintr-o carte de bucate din Bodrum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel