Chifteluțe daneze
Ingrediente
350 g carne de vită tocată
150 g carne de porc tocată (cât mai macră posibil; în Danemarca carnea tocată de porc are 8-10% grăsime)
1 ou
1 ceapă mică, tocată fin sau rasă
1⁄4 ceaşcă de lapte
1⁄4 ceaşcă de fulgi de ovăz
1⁄4 ceaşcă de pesmet sau făină
3⁄4 linguriţă de sare
2 linguriţe de piper negru (se poate adăuga mai mult dacă doriţi mai picant)
4 linguri de unt
Cum se prepară
Amestecaţi împreună toate ingredientele într-un bol şi frământaţi compoziţia bine cu o lingură sau mixer. Pentru a obţine consistența corectă este important ca toate ingredientele să fie bine amestecate şi să se înmoaie puţin, potrivit labucatarie.ro.
"Frikadeller" devin cu atât mai bune cu cât compoziţia se frământă mai mult şi se lasă amestecul să se odihnească apoi, cel puţin o oră, în frigider, înainte de a se frământa din nou şi de a fi utilizat. Formaţi chifteluţele de mărimea dorită.
Încălziţi o tigaie anti-aderentă. Dacă vedeţi că se lipesc prea mult, adăugaţi puţin unt în tigaie (nu ulei). Întoarceţi chifteluţele cu o furculiţă odată ce au început să se rumenească. Întoarceţi-le la fiecare 4 minute sau fiţi atenţi să nu se rumenească prea tare. Gătiţi-le aproximativ 12-15 min până sunt bine făcute. Serviţi alături de cartofi fierţi sau piure, cu un sos alb pe bază de smântână şi salată de sfeclă roşie.
BONUS: Cum faci chifteluțe suedeze ca la IKEA
Ingrediente
- 250 grame carne tocată de vită
- 250 grame carne tocată de porc
- 1 ou
- 200-300 ml de smântână şi apă
- 1 ceapă tocată mărunt
- 50 grame de pesmet
- 2 cartofi fierţi
- 60-75 grame de unt
- sare şi piper
Sosul pentru chifteluțe
- 100 ml smântână
- 200 ml de supă de vită
- sos de soia
- 1 lingură de făină
- sare şi piper
Cum se prepară
Ceapa se căleşte în unt până când prinde o culoare aurie, iar cartofii fierţi se zdrobesc şi pesmetul se înmoaie într-un pic de apă. Toate ingredientele se amestecă până când se obţine consistența dorită şi apoi se condimentează cu sare şi piper, potrivit gustos.ro. Se formează biluţe de dimensiunea unei nuci şi se transferă pe un tocător pe care a fost presărată făină. Chifteluţele obţinute astfel se prăjesc în unt.
Sosul: Supa de vită se pune într-o oală pe foc. Se adaugă smântână, un pic de sos de soia şi se îngroaşă cu făină. Se condimentează cu sare şi piper. Chifteluţele se servesc cu acest sos, cu cartofi natur, gem de merişoare şi salată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală