Chiftele din fulgi de ovăz și ton. Rețeta rapidă și surprinzător de delicioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chiftele din fulgi de ovăz și ton. Rețeta rapidă și surprinzător de delicioasă. Sursa - Pexels
Chiftele din fulgi de ovăz și ton. Rețeta rapidă și surprinzător de delicioasă. Sursa - Pexels
Pregătiți niște chiftele din ovăz cu ton, delicioase și sănătoase, un preparat simplu și ideal. În plus, această rețetă este economică, deoarece conține puține ingrediente. Aceste chiftele pot fi prăjite în tigaie sau coapte în cuptor. Pot fi savurate singure sau alături de o salată delicioasă.  

Desigur, puteți adăuga și niște dressing picant pentru o notă specială de savoare. Te întrebi cum să faci chiftele din fulgi de ovăz și ton? Descoperiți toți pașii pe care trebuie să-i urmați.

Bucurați-vă de aceste chiftele ușoare cu ton în orice zi a săptămânii!

Cel mai rapid și sățios mic dejun: ai nevoie de trei lipii și patru ouă

Ingrediente pentru a face chiftele din fulgi de ovăz și ton:

1 cană fulgi de ovăz,

1 cană de apă sau lapte,

1 ou,

sare si piper după gust,

200 de grame de ton,

½ cană coriandru tocat,

1 praf de usturoi pudră,

ulei.

Omletă de cartofi, gata de 15 minute: rețeta spaniolă, celebră în toată lumea. Încearcă și nu vei regreta

Chiftele din fulgi de ovăz și ton. Rețeta pas cu pas

Pentru a face rețeta de chiftele din fulgi de ovăz cu ton, înmuiați mai întâi fulgii de ovăz într-o cană de apă sau lapte timp de cel puțin 1 oră. De asemenea, îi puteți lăsa peste noapte la frigider.

Când timpul a trecut, veți observa că fulgii de ovăz au absorbit o mare parte din lichid și s-au transformat într-o pastă. Adăugați un praf de sare, piper și usturoi pudră și amestecați.

Negresă delicioasă, fără făină și fără unt. Un desert rapid, făcut din patru ingrediente

Se adaugă și tonul din conservă, care trebuie scurs, coriandrul tocat și un ou. Toate ingredientele se amestecă bine. Ar trebui să obțineți un aluat gros.

Cu mâinile curate și unse cu puțin ulei, luați câte puțină compoziție și formați chiftelele. Aveți grijă să nu fie prea groase.

Păstrați verdeața, în frigider, mai multe săptămâni: cu aceste trucuri va fi verde și proaspătă

Acum aveți două variante: fie le prăjiți în tigaie cu puțin ulei, pe ambele părți câte 2 minute, fie le coaceți în cuptor, la aproximativ 180°C, aproximativ 15 minute. Chiftele sunt gata. Le puteți servi alături de o salată salată proaspătă și dressing.  

Aripioare de pui glazurate, care dispar într-o clipă de pe masă. Trucul care le face rumene și crocante

Aripioarele de pui glazurate sunt un preparat delicios și foarte ușor de preparat. Sunt perfecte pentru a fi servite ca aperitiv sau ca fel principal. Pot fi preparate cu orice ocazie: fie pentru o seară în familie sau o cină cu prietenii.

Ingrediente pentru aripioarele de pui glazurate:

10 aripioare de pui,

10 grame ulei de măsline extravirgin,

20 grame oțet de mere,   

50 grame de ketchup,

1 cățel de usturoi,

o linguriță de boia picant,

1 linguriță de sos de soia,

un ardei iute,

1 lingură de miere,

sare.

Prepararea aripioarelor de pui glazurate

Pentru a pregăti aripioarele de pui glazurate, mai întâi, trebuie să le curățați de eventualele pene reziduale și să le spălați bine. Tăiați aripioarele în două și puneți-le într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de apă.

Cea mai savuroasă tartă a verii: ai nevoie de câțiva pumni de căpșune pentru acest deliciu culinar 

Între timp pregătiți sosul cu care veți acoperi aripioarele. Într-un bol, puneți cățelul de usturoi și ardeiul iute, tocate mărunt. Adăugați, apoi, restul ingredientelor, pe care bineînțeles le poți varia după gust, și amestecați bine.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și puneți în ea aripioarele. Cu ajutorul unei pensule acoperiți complet aripioarele cu sosul pregătit. Dacă aveți timp, puteți pune aripioarele în bolul cu sos și  amestecați bine.

Nu mai cumpăra hamsii marinate: le poți face chiar acasă și vor avea o aromă deosebită

Acoperiți cu folie de plastic și dați bolul cu aripioare și sos în frigider, pentru trei ore. Aveți grijă să le amestecați la fiecare treizeci de minute. 

Aripioarele se coc într-un cuptor preîncălzit la 180 grade, timp de o oră. Aveți grijă, ca după 30 de minute de coacere, să le întoarceți, pentru a obține o rumenire uniformă. Aripioarele se servesc fierbinți. 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel