Chiftele din dovlecei cu usturoi. Rețeta ușoară de post
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook
Încă ții post? Poți încerca rețeta de chiftele din dovlecei și usturoi.

Ingrediente

- 2 dovlecei potriviţi
- piper
- sare
- câteva fire se pătrunjel verde
- 2 căţei de usturoi
- 80 g făină
- ulei pentru prăjit.

Cum se prepară

Pentru început, se spală foarte bine dovleceii, se taie capetele, după care se dau pe răzătoarea mare cu tot cu coajă. Adăugăm sare şi lăsăm pentru 15 minute să elimine excesul de apă, scrie pofta-buna.com. Se scurg foarte bine de apă, apoi adăugăm oul, piperul, pătrunjelul tocat şi usturoiul zdrobit. După omogenizare, se adăugă faina. Trebuie să rezulte un aluat moale. Cu ajutorul unei linguri se va pune compoziţia la prăjit. Se prăjesc până când devin rumene apoi se întorc şi se prăjesc şi pe cealaltă parte. Se scot pe un şerveţel de bucătărie pentru a absorbi uleiul rămas.

Vezi și: Fursecuri brăduț. Rețeta specială pentru Crăciun. Vor fi bucuria copiilor!

BONUS: Mâncare de cartofi

Ingrediente

- 5 cartofi de dimensiune medie

- 1 ceapă

- 1 ardei gras

- 1 morcov

- 2 linguri de pastă de roșii sau bulion

- 2-3 linguri de ulei

- sare, piper

- 1/2 linguriță de cimbru uscat

- mărar proaspăt

Cum se prepară

Spală și curăță toate legumele, apoi toacă mărunt ceapa, ardeiul și morcovul. Cartofii taie-i cubulețe de dimensiuni aproximativ egale, pentru a fierbe în același timp.Pune uleiul la încins într-o cratiță, adaugă ceapa și călește-o 2-3 minute. Adaugă apoi și morcovul împreună cu ardeiul și mai lasă-le încă 3 minute, până se înmoaie, potrivit paginidebucate.ro.

Când legumele s-au călit puțin adaugă o cană de apă și lasă-le să fiarbă aproximativ 10 minute.După ce legumele s-au gătit pe jumătate, adaugă cartofii tocați cubulețe. Apa trebuie să acopere foarte puțin cartofii, pentru a nu transforma mâncarea în ciorbă.Lasă la fiert până când cartofii sunt aproape gătiți, adaugă bulionul, cimbrul și sarea.După ce oprești focul adaugă și mărar proaspăt tocat. Îi va da un gust deosebit și o aromă îmbietoare. Servește mâncarea de cartofi alături de murături sau salată de ardei copți și o felie de pâine proaspătă.

Vezi și: Sărmăluțe moldovenești. Rețeta pentru masa de Crăciun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel