Acum, unele dintre aceste informații sunt folosite pentru a produce o aproximare a cărnii de mamut într-un laborator, scrie CNN.
Vow, un startup australian de carne de cultură, a făcut ceea ce descrie ca fiind o chifteluță de mamut. Scopul proiectului, potrivit companiei, este de a atrage atenția asupra potențialului cărnii de cultură de a face obiceiurile alimentare mai prietenoase cu planeta. Marți, chifteluța se va alătura colecției de la Rijksmuseum Boerhaave - un muzeu al științei și medicinei din Țările de Jos.
„Trebuie să începem să ne regândim cum ne obținem mâncarea. Cea mai mare speranță a mea pentru acest proiect este că mult mai mulți oameni din întreaga lume încep să audă despre carnea de cultură”, a spus James Ryall, directorul științific al Vow.
Chiftelele nu sunt destinate consumului uman. Chiar și a numi creația „carne de mamut” este un pic cam exagerat. Este mai mult miel de laborator amestecat cu o cantitate mică de ADN de mamut.
Oamenii de știință care lucrează la proiect nu au avut acces la un depozit înghețat de țesut de mamut pe care să-și bazeze eforturile. În schimb, ei s-au concentrat pe o proteină prezentă la mamifere numită mioglobină care conferă cărnii textura, culoarea și gustul, identificând secvența ADN pentru versiunea mamut într-o bază de date a genomului disponibilă publicului.
Ei au completat golurile din secvența de ADN a mioglobinei mamut folosind informații din genomul unui elefant african. Oamenii de știință au introdus gena sintetizată într-o celulă musculară de oaie, care a fost apoi cultivată într-un laborator.
Echipa a reușit, în cele din urmă, să producă aproximativ 400 de grame de carne de mamut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News