Chichirău, DETALIU din culisele PNL - USR PLUS. Cum se ÎMPARTE PUTEREA: AICI e BĂTĂLIA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Cosette Chichirău a vorbit despre negocierile PNL - USR Plus și despre propunerea de premier, în contextul în care au apărut informații că Ludovic Orban s-a autopropus din nou pentru funcție. 

Întrebată cum vede USR PLUS situația ca Ludovic Orban să fie din nou premier, iar șefia Camerei Deputaților să i-o dea lui Dan Barna, Cosette Chichirău a răspuns, în direct la B1 TV: 

"Nu este problema noastră în acest moment ce face PNL, care e strategia lor. Noi suntem flexibili și apropo de negociat cu principii sau funcții, să fie clar, noi acum negociem un principiu, acela al stabilității viitorului Guvern. Dacă PNL ia toată puterea în stat, aceea nu va fi o coaliție stabilă. Ca să avem o coaliție stabilă care să dureze patru ani și nu doar patru luni, trebuie ca funcțiile cele mai importate în stat, adică puterea în statul român să fie împărțită între partenerii de coaliție PNL-USR PLUS. De aceea, noi am respectat faptul că PNL a luat mai multe voturi decât noi și ei au prima alegere. Ei își pot alege premierul sau președintele Camerei Deputaților, dar nu ambele. 

Știți, Senatul este camera de reflexie pe majoritatea inițiativelor legislative. La Camera Deputaților e bătălia și de aceea nu e o coincidență că marii președinți de partide au fost președinți la Camera Deputaților".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel