Urmărește emisiunea live
Chefi la Cuțite, seară plină de umor. Soții Lis, față-n față cu jurații
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Seară cu umor și farfurii spectaculoase, marți, la "Chefi la cuțite". Bucătari profesioniști sau amatori, invitați speciali care au surprins chefii, preparate exotice din Africa sau mâncăruri tradiționale românești, toate și-au găsit locul în ediția de jurizări pe nevăzute, motiv pentru care show-ul s-a clasat din nou ca lider de audiență. 

Telespectatorii și-au făcut un obicei din a-și petrece începutul de săptămână urmărind cel mai iubit show culinar, ce a fost în topul preferințelor atât pe publicul comercial, cât și la orașe. În intervalul său de difuzare, 19.59-23.07, "Chefi la cuțite" a fost lider de piață cu o audiență medie pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 9 puncte de rating și 27 % cota de piață, urmată de Pro Tv cu o medie de 8,6 puncte de rating și 25,7 procente din cota de piață.

Emisiunea a fost pe primul loc și la orașe, cu o audiență medie de 9,1 puncte de rating și 20.7 % cota de piață, emisiunea fiind urmată de Pro Tv cu 7,9 puncte de rating și 17.8 % cota de piață. În minutul de maximă audiență de la 21.47, emisiunea era urmărită de aproape 2.150.000 de telespectatori la nivel național. Ediția a fost una plină de surprize, căci chefii au descoperit bucătari extrem de talentați, dar au avut și ghinionul să deguste un preparat ce le-a dat un "atac de panică": "Nu înțeleg de ce e așa acru, zici că e zeamă de lămâie. Nu pot să îmi dau seama cine a gătit, cineva care are necaz pe noi! Mi s-au sterpezit dinții!", afirma chef Bontea șocat.

La polul opus, au existat și farfurii ce i-au surprins plăcut, iar un astfel de exemplu este salata de morcovi picanți pregătită de un antreprenor din Iași: "Este de departe cea mai gustoasă salată de morcovi pe care am gustat-o în viața mea! E senzațională!", a mărturisit chef Dumitrescu chiar înainte să-i înmâneze concurentului un cuțit.

Și Edna Bahu, o studentă la inginerie electrică din Angola, a obținut cu ușurință cele trei cuțite cu preparatul său speficific African, iar farfuria sa parfumată și exotică a calificat-o cu ușurintă în etapa următoare. Printre norocoșii ce și-au câștigat dreptul de a continua competiția în Bootcamp se mai numără un copil de 11 ani ce a gătit o rețetă semnătură a lui Florin Dumitrescu, un realizator de emisiuni radio din Bistrița ce a acaparat platoul cu energia sa, un make-up artist cu talent la gătit, dar și un constănțean pasionat de istorie, ce a preparat o rețetă din cea mai veche carte de bucate din lume, care datează de acum mai bine de 2000 de ani.

Tot marți seară, soții Lis s-au întrecut la bancul de lucru și au gătit pentru prima dată împreună, în bucătăria "Chefi la cuțite". Deși Oana a mărturisit că bucătăria nu este punctul ei forte, iar indicațiile lui Viorel Lis nu au fost respectate întru-totul, cuplul a reușit în cele din urmă să pună sub cloșuri un preparat tradițional: crap cu mămăligă și mujdei de usturoi. Jurizarea lor a fost una plină de umor, iar în ciuda faptului că nu au reușit să obțină acordul chefilor, aceștia au primit un cuțit cadou, ce i-a dat încredere Oanei că în viitor ar putea să învețe și mai multe trucuri culinare.

Lupta culinară pentru cea de-a zecea amuletă a culminat cu câștigul lui chef Scărlătescu, ce și-a adjudecat astfel un al doilea bonus, ce îi va da posibilitatea de a salva un concurent din echipa sa propus spre eliminare, alegând un altul, tot din echipa sa, care să plece acasă. Chef Cătălin Petrescu, invitatul special al serii, a considerat că plating-ul și savoarea ingredientului vedetă din farfurie, oul, transpus de juratul câștigător într-o rețetă sofisticată cu homar și sos olandez, merită să câștige cartolina pusă la bătaie marți seară.

"Eu m-am bucurat pentru el, măcar azi nu a mai fost trist! Ce a fost mai bun am luat eu....avantajele mai micuțe să le împartă și ei...", afirma chef Bontea amuzat la finalul probei.

Jurizările pe nevăzute continuă și săptămâna viitoare la "Chefi la cuțite", luni și marți, de la 20:00, pe Antena 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel