Chefi la Cuțite, 30 noiembrie, PATRU ELIMINĂRI. Cătălin Scărlătescu, ieșire nervoasă. "Calmează-te un pic! Spitalul de nebuni"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Cu ce surprize a venit ediția specială Chefi la Cuțite. 

Chefi la cuțite vine cu 3 ediții speciale, pe 29 și 30 noiembrie, dar și pe 1 decembrie, de la ora 20.30. 

UPDATE: Patru concurenți de la Asia Express au fost eliminați.

De data aceasta, proba de duel i-a provocat să gătească rețete fără carne, în ton cu perioada de post în care ne aflăm. Misiunea a fost ușoară pentru unii, dar s-a transformat într-o adevărată provocare pentru alții. La un moment dat, Cosmin Natanticu a încercat să își saboteze soția, dar a ajuns să aibă parte de o accidentare dureroasă și a solicitat medicul. La finalul acestei probe, Gina Pistol a anunțat cine sunt cei patru concurenți care au fost eliminați de la Chefi la cuțite, în a doua ediție specială, difuzată pe 30 noiembrie 2021.

După duel, banda a mers și Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au făcut degustarea și au decis ce note merită fiecare concurent de la Asia Express, sezonul 4.

Apoi, Gina Pistol a anunțat ce note au obținut cei rămași în competiție, dar și cine sunt cei patru concurenți care au fost eliminați de la Chefi la cuțite, în a doua ediție specială. Este vorba despre Anca și Alexandrau Ungureanu, Eliza Natanticu și Connect-R.

UPDATE: Banda din cea de-a doua ediție specială de Chefi la cuțite a adus o surpriză uriașă concurenților și celor trei chefi. Pulsul a început să crească când primele farfurii și-au făcut apatiția, iar emoțiile și-au spus cuvântul.

Înainte a intra prima farfurie, chef Sorin Bontea și-a liniștit echipa prin câteva cuvinte de încurajare: „Astăzi a fost foarte bine, o farfurie frumoasă, cea mai frumoasă!”

„I-am lăudat pe ai mei. Au gătit chiar foarte bine. Acum să vedem ce gusturi au avut dragii noștri colegi”, a mai adăugat el, vizibil mândru de echipa lui.

Pentru a mai destinde atmosfera din platou, Cosmin Natanticu și chef Florin Dumitrescu au făcut un pariu. Juratul Chefi la cuțite i-a propus să își facă același tatuaj ca al lui, iar concurentul a acceptat fără ezitare.

Concurenții au așteptat cu emoție să vadă prima farfurie de pe bandă, care a fost una roșie, lucru care i-a făcut să creadă că istoria se repetă.

„Deci când am văzut prima dată farfuria asta roșie, am zis că nu e adevărat și nu se poate ca din nou să ne bată ei. Zici că trăiam ziua de ieri, ziua cârtiței. Din nou acelaşi scenariu, începem cu farfuria roșie și apoi o să intre încă 7”, a fost replica Elwirei.

Speranța a revenit în echipa galbenă când au văzut că următoarele farfurii de pe bandă sunt ale lor. Banda a adus o surpriză uriașă pentru concurenții Asia Express la final: 5 farfurii albastre, 5 farfurii galbene și o singură farfurie roșie.

Toate cele trei echipe intră la duel pentru că a existat o egalitate între farfuriile galbene și farfuriile albastre. Chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu trebuie să aleagă două persoane pe care să le trimită la duel cu echipa roșie.

„Acum cea mai stresantă și frumoasă treabă este că ăștia doi sunt la egalitate. Să nu fie răul rău, să fie răul bun. Acum e mai frumos că sunt 2 de la Bontea, 2 de la Dumitrescu și 5 de la mine”, a spus chef Cătălin Scărlătescu.

UPDATE: Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu s-au dezlănțuit și au făcut show de senzație la degustare

Toți au fost foarte atenți la plating și la modul în care au preparat mâncarea. Echipa roșie a gătit pulpe de rață la cuptor cu garnitură de salată de varză și un sos de prune, în timp ce echipa galbenă a preparat un risotto cu praz și tocană cu praz.

În ceea ce privește echipa albastră, Chef Sorin Bontea le-a propus să facă piept de rață, sos de roșii, cartofii și reducție de vin porto.

Cei trei chefi și concurenții nu au uitat să evidențieze ingredientul vedetă din farfurie: varza, prazul și cartoful.

Emoțiile au început să apară la final, când fiecare echipă și-a pus pe bandă farfuriile spectaculoase.

La scurt timp după ce au fost așezate farfuriile pe bandă, Gina Pistol a întâmpinat cu zâmbetul pe buze echipa show-ului Prețul cel bun, printre care se numără Iuliana Luciu, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu.

Prezentatoarea TV le-a explicat ceea ce au de făcut, însă Iuliana Luciu nu s-a putut abține și și-a exprimat curiozitățile: „Ce culoare are chef Cătălin Scărlătescu?”

„Au avut de gătit românește, este o competiție între Moldova, Ardeal și Țara Românească. În fiecare zi, ei trag la sorți câte un ingredient diferit și foarte românesc, cu care să gătească românește. Astăzi am avut varză, praz și cartofi”, le-a spus Gina Pistol.

Replicile amuzante nu au întârziat să apară din partea lui Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Am venit de acasă de la fasole să mănânc praz și varză. Eu am venit că îmi era foame. Sunt sătul de varză, toată copilăria am mâncat la varză”.

Jurații au avut parte de o surpriză când farfuriile au început să apară pe bandă.

„Așa da!”, a spus Liviu Vârciu.

Părerile au fost împărțite în ceea ce privește farfuriile celor trei echipe, însă marea surpriză la degustare a fost gustul preparatelor. Cei de la Prețul ce bun s-au decis cu greu în privința unei singure farfurii.

„Alegerea mea a fost farfuria albastră pentru că mi-a plăcut foarte mult și nu m-am putut dezlipi de ea”, a spus coordonatorul de casting Prețul cel bun.

UPDATE: Proba de avantaj a fost câștigată de echipa albastră în cea de-a doua ediție specială de Chefi la cuțite, din 30 noiembrie 2021. Chef Sorin Bontea a primit avantajul de decide ingredientul vedetă din farfuriile celorlalte două echipe, dar a scăpat și de o pedeapsă. Cei care au pierdut proba au fost nevoiți să cânte în timp ce prepară mâncarea, lucru care le-a îngreunat misiunea.

Zarug a adus prima victorie în echipa albastră la jocul de avantaj. Chef Sorin Bontea s-a bucurat de victorie, dar și de faptul că el a decis ingredientele vedetă cu care au gătit celelalte două echipe.

Chef Cătălin Scărlătescu a primit sarcina de a face un fel de mâncare cu varză, iar chef Florin Dumitrescu un preparat cu praz.

„Am câștigat noi datorită lui Zarug, așa că noi ne-am păstrat cartoful. Am dat prazul lui Florin și varza lui Cătălin”, a mărturisit chef Sorin Bontea, vizibil mândru.

Înainte de a se apuca de probă, Gina Pistol i-a anunțat pe concurenți că astăzi vor gusta din preparatele lor colegii de la Prețul cel Bun, în frunte cu Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu.

Prezentatoarea TV a dat startul probei într-un mod specific acesteia, cântând. Echipa galbenă și echipa roșie sunt nevoite să comunice doar cântând în timp ce gătesc, motiv pentru care a ieșit show în platoul emisiunii Chefi la cuțite.

Haosul a început când ușile de la cămară s-au deschis, iar concurenții au năvălit pentru a lua alimentele necesare.

„La noi era corul pisicilor trase de coadă. Toată lumea cânta numai pe note acute, a fost bine de tot”, a spus Eliza Natanticu, vizibil amuzată de situație.

„Băi, spitalul de nebuni. Asta a fost aici”, a mărturisit chef Florin Dumitrescu.

„O să o luăm razna, simt că o să o luăm razna”, a evidențiat Cosmin Natanticu.

Chef Cătălin Scărlătescu și-a pierdut din răbdare când a observat că nu se poate înțelege cu concurenții lui: „Am zis că înnebunesc. Eu am vorbit cu ei înainte să ne apucăm de cântat și gătit, știau de la cap la coadă ce au de făcut. În momentul în care s-a dat start la probă, nu mai era nimeni acolo, se plimbau cu ceapa în mână, ba cu un ardei. (...) A fost un început foarte greu, e jale mare la mine”

Momentul a fost unul de-a dreptul savuros pentru concurenți, dar și pentru telespectatorii Antena 1. Chef Cătălin Scărlătescu s-a ascuns după bancul de lucru pentru a nu mai vedea haosul din bucătărie.

După ce s-a mai liniștit atmosfera, cei trei chefi și echipele lor au stabilit ce au de făcut. Echipa roșie a optat pentru pulpe de rață la cuptor cu garnitură de salată de varză și un sos de prune.

Chef Sorin Bontea și echipa lui și-au propus să facă piept de rață, sos de roșii, cartofii și reducție de vin porto.

Echipa galbenă s-a axat pe un risotto cu praz și tocană cu praz.

UPDATE: Echipele au de gătit regional, cu varză, praz sau cartof, iar ingredientul vedetă va fi decis pentru fiecare echipă în urma unui joc de recunoaștere tactilă a unor ingrediente sau obiecte.

Cele două echipe care nu câștigă la joc, vor cânta.

"Spitalul de nebuni", a spus Florin Dumitrescu despre proba în care au fost puși să cânte în loc să vorbească.

Zarug, Cosmin Natanticu și Eliza Natanticu au fost desemnați de echipe să facă proba de început.

Glumele din partea concurenților nu au întârziat să apară. Cosmin Natanticu a încercat să îi distragă atenția lui Zarug prin câteva replici: „A intrat competiția în el, gata!”

Concurenții din sezonul 4 Asia Express au primit sarcina de a recunoaște anumite produse prin pipăit. Zarug s-a descurcat de minune și a recunoscut o mare parte a produselor de pe bandă, precum cozonacul, anșoa în ulei, ouăle de prepeliță și multe altele.

„Avem deja un câștigător! Este echipa albastră!”, a spus Gina Pistol.

Chef Sorin Bontea s-a bucurat extrem de tare de victoria echipei sale și l-a îmbrățișat pe Zarug, mai ales pentru că el va decide ingredientul vedetă cu care vor lucra concurenții lui chef Cătălin Scărlătescu și chef Florin Dumitrescu.

„De ce te-am trimis pe tine nu știu!”, i-a spus chef Florin Dumitrescu lui Cosmin Natanticu.

UPDATE: În ediția de marți seara, Cătălin Scărlătescu va avea o ieșire nervoasă din cauza probelor.

"Calmează-te un pic", i-a spus Florin Dumitrescu.

....

Gina Pistol a revenit pe micile ecrane după ce a născut-o pe micuța Josephine Ana.

Gina Pistol rupe tăcerea despre relația cu Smiley: Mă ia capul! E frustrant să vezi că partenerul își continuă viața liniștit

În ediția de luni seara, cei trei chefi și-au ales echipele și au trecut prin primele probe. Finalul ediției a venit cu eliminarea a doi concurenți, după o probă individuală dificilă.

Echipele formate:

Florin Dumitrescu: Patrizia, Elwira Petre, Cuza, Cosmin Natanticu, Shift,

Cătălin Scărlătescu: Maria Speranța, Anca Ungureanu (n.r. mama Alexandrei Ungureanu), Lorelei, Eliza Natanticu, Francy.

Sorin Bontea: Adriana Trandafir, Zarug, Connect-R, Alexandra Ungureanu, Emi.

Miza ediției speciale Chefi la Cuțite

Una dintre aceste echipa va câștiga un premiu de 5.000 de euro, premiu pe care-l vor dona unui caz social. 

Chef Sorin Bontea nu și-a putut stăpâni curiozitățile și a întrebat dacă exista anumite reguli, însă a primit o veste neașteptată de la prezentatoarea TV.

Gina Pistol a anunțat și miza ediției speciale de anul acesta.

"La noi întotdeauna trebuie să mai existe o miză și pentru cei trei chefi. Să intre miza!", a spus Gina Pistol.

În platoul Chefi la Cuțite a fost chemat un tânăr care le-a arătat miza celor trei chefi, un tatuaj mare cu fețele lor. Cei care pierd vor face un tatuaj temporar asemănător cu cel al lui David, iar câștigătorul alege locul în care ceilalți doi vor fi tatuați.

"Pierzătorii vor face un asemenea tatuaj, semipermanent, cu fața celui care a câștigat", a spus Gina Pistol. 

O mulțime de glume s-au iscat după aflarea acestei mize, a tatuajului. 

"Dacă câștig eu, îl pun pe Scărlătescu să-și tatueze fața mea pe chelie", a spus Sorin Bontea.

"M-a luat un moment de panică", a spus chef Florin Dumitrescu.

"Trebuie să câștig neapărat jocul ăsta!", a fost replica lui chef Sorin Bontea.

Cuza și Emi, eliminați de la Chefi la Cuțite

În urma jurizării, Cuza și Emi au plecat acasă, având cele mai slab notate preparate.

Băieții au părăsit competiția cu zâmbetul pe buze și bucuroși că au trăit experiența din bucătăria Chefi la cuțite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel