
Cozonacul pufos este unul dintre cele mai gustoase preparate de pe masa de sărbătoare. Există o multitudine de rețete pentru acest preparat. Cu toate acestea, puține din ele au un rezultat cu adevărat spectaculos.
Rețeta conține puține ingrediente, printre care făină, rahat, nucă și cacao pentru umplutura preparatului, dar rezultatul este unul de impact.
Ingrediente
1 kg făină
450 ml lapte200 g rahat
500 g nucă250 g zahăr
1 păstaie vanilie
300 g unt
150 g ciocolată
30 g portocală confiată
30 g coajă de lămâie
5 ouă proaspete
60 g drojdie
Mod de preparare
Într-un bol înalt, amestecați cele 60 de grame de drojdie cu 100 mililitri de lapte. Puneți inclusiv 3 linguri de făină, 1 linguriță de zahăr și amestecați până se omogenizează toate ingredientele.
După ce ați terminat, lăsați aluatul la dospit până își dublează volumul. Timpul de creștere poate fi și de o oră, în funcție de temperatura camerei unde stă vasul. De aceea este indicat ca încăperea să fie încălzită, pentru a scurta timpul de preparare.
În timp ce primul aluat stă la crescut, într-o oală pusă pe foc amestecați laptele, zahărul, păstaia de vanilie până când zahărul se topește.
Într-un alt recipient, amestecați gălbenușurile cu un praf de sare. Treptat, în timp ce amestecați continuu, adăugați făina. Apoi, adăugați laptele în care ați topit zahărul cu vanilia și maiaua.
După ce ați mestecat bine, puneți untul și amestecați până se omogenizează toate ingredientele. Tot acum este timpul să adăugați bucățele de portocală confiată și coaja rasă de la o lămâie, pentru un plus de savoare.
Acest aluat trebuie amestecat bine bine, astfel încât toate produsele să se încorporeze. Când observați că aluatul este elastic și aerat, lăsați-l la crescut timp de o oră.
În acest timp, puteți pregăti umplutura. Ea se prepară din ciocolată topită, nuci mărunțite și rahat. Ingredientele se amestecă până se obține o compoziție omogenă, care se întinde pe aluat. După ce este gata, se pune crema pe aluat și se rulează. Rezultatul, adică rulada, se taie în două, pe lungime.
Bucățile rezultate trebuie împletite și așezate în tava de cozonac. După ce e pus în forme, preparatul se unge cu ou și puteți presăra zahăr. Înainte de a fi băgat la cuptor, el trebuie să mai crească în tavă pentru aproximativ două ore.
De asemenea, cu ceva timp înainte de a fi gata de copt, cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade. Ulterior, pe măsură ce cozonacul se coace, temperatura ar trebui să fie setată la 140 de grade. 45 de minute este timpul în care el se coace, arată Adevărul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Răsturnare de situație în cazul Buzatu: Denunțătorul nu e din Cluj. Flagrantul, după o partidă de pescuit la balta Cârja
- Ploi abundente și vânt puternic. Elena Mateescu (ANM) anunță fenomene meteo extreme: Rafale de 70 - 80 km/h
- Ce trebuie să facă toți șoferii la fiecare 6 secunde. Titi Aur: Toate testele au demonstrat. Ar trebui învățat în școala de șoferi
- Sezonul Balanței a început. Ce aduce pentru fiecare zodie/ascendent până pe 23 octombrie
- BANCUL ZILEI: Discurs la căpătâiul răposatului
- ”Luna Neagră”, în semnul Fecioarei în octombrie. Oportunități inedite. HOROSCOP: E un moment excelent
- Se strică vremea: Alerte meteo emise de ANM. Cod Galben, duminică dimineață UPDATE
- Veto față de Austria la Bruxelles: România nu se răzbună, ci apără NATO
- O planetă din fier pur, de mărimea Pământului, orbitează o stea din apropierea noastră
- Despre urși și trenuri. "Se petrec scene atroce! Le pun momeli pe linii ca să fie călcați! Dar la viteza cu care merge trenu'n România..."