Chec "Tiramisu" la cuptor. Rețeta inedită pe care nu o știai. Este o prăjitură fabuloasă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Felicity Tai)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Felicity Tai)
Chec "Tiramisu"? Nu ai mai auzit de rețeta asta, nu-i așa? Iată cum se prepară delicioasa prăjitură...

Ingrediente

- 6 ouă
- 200 g de zahăr
- 150 ml de lapte
- 250 g de mascarpone
- 200 g de făină
- 8 pişcoturi
- 70 ml de cafea + 1 lingură de făină
- 1 lingură cacao
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 pliculeţ praf de copt
- un praf de sare

Pentru decor

- picături de ciocolată

Cum se prepară

Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Mixăm albuşurile cu un praf de sare, zahărul şi pliculeţul de zahăr vanilat spumă, după care adăugăm mascarpone, gălbenuşurile. Mixăm scurt până se încorporează. Apoi, adăugăm laptele şi omogenizăm, scrie pofta-buna.com.

Treptat punem făina cernută puţin câte puţin şi la urma adăugăm praful de copt. Separat pregătim trei boluri egale şi le umplem cu compoziţia pregătită anterior. În primul bol adăugăm o lingură de cacao şi amestecăm până la omogenizare. În al doilea bol adăugăm cafeaua cu 1 lingură de făină, amestecăm şi o lăsăm deoparte, iar ultimul bol îl lăsăm aşa cu gust de vanilie, fără să mai adăugăm nimic.

Ungem forma pentru ciambella cu unt (dacă este necesar presărăm şi puţină făină). Turnăm primul strat cu compoziţia de cacao, al doilea cu gust de cafea, apoi aşezăm pişcoturile în formă pe aluat, după care acoperim cu compoziţia de vanilie. Presărăm picăturile de ciocolată şi introducem tava în cuptorul încălzit în prealalbil, la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru circa 20-25 minute. Facem proba pentru siguranţă cu scobitoarea.

Citește și:

Chec la metru. Cea mai bună prăjitură. Crema este demențială!

Ingrediente

Aluat:

10 ouă
1 praf de sare
20 linguri zahăr (375 g)
2 plicuri zahăr vanilinat (8 g/plic)
esenţă de vanilie
550 g făină
1 plic de praf de copt (10 g)
30 g cacao
2 linguri apă
esenţă de rom

Cremă:

3 ouă
250 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat (8 g/plic)
esenţă de vanilie
150 g făină
1 l lapte
250 g unt

Pentru decor:

150 g ciocolată cu rom
2 linguri apă
2 linguri cu nucă de cocos rasă

Cum se prepară

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se mixează apoi cu zahărul şi zahărul vanilinat până când devin ca o bezea. Se adaugă gălbenuşurile şi esenţa de vanilie şi se omogenizează. Se încorporează făina şi praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă de silicon. Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi.

Se toarnă circa jumătate din aluat într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. În cealaltă jumătate de aluat se pun cacaua, apa şi esenţa de rom şi se amestecă uşor. Se pune apoi aluatul obţinut într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.

Se bagă tăvile la cuptor până când checurile trec de testul scobitorii. După ce checurile se răcesc, se începe prepararea cremei. Se pune o cratiţă cu apă la foc. Într-o altă cratiţa se mixează ouăle cu zahărul, zahărul vanilinat şi esenţa de vanilie. Se încorporează faină, apoi laptele. Se adauga untul tăiat bucăţele şi se pune cratiţa pe baie de abur. Se mesteca continuu în ea cu un ţel până când crema se îngroaşă.

Checurile se taie felii. Fiecare felie de chec se unge cu cremă. Feliile se lipesc între ele alternând culorile şi formând două noi checuri.

*Se pot pune feliile de chec şi într-un singur chec, dacă aveţi pe ce să îl aşezaţi. De aici şi denumirea de chec la metru.

Cu crema rămasă se ung checurile pe deasupra şi pe laterale. Se topeşte ciocolata cu două linguri de apă şi se pune peste checuri. Se presară nucă de cocos pe deasupra. Prăjitură Trenuleţ se pune la frigider şi se serveşte a doua zi. Feliile se taie oblic, începând cu un colţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel