Chec pufos și delicios după rețeta bunicii. Trucuri simple pentru un desert savuros
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă un chec pufos și delicios după rețeta bunicii. Gustosul chec este pe placul multora dintre noi, fiind un adevărat deliciu. Dacă vom ține cont de câteva secrete din rețeta de odinioară, la final ne vom încânta papilele gustative cu un chec aromat care ne va aminti de vremea copilăriei. Iată câteva trucuri simple pentru un desert savuros.
Dacă vrem să pregătim acasă un desert savuros care să ne amintească de vremea copilăriei, ideal este checul pufos și delicios făcut după rețeta bunicii. Checul este preferatul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat, gustos și pufos.
Checul poate fi pregătit și la mesele festive alături de alte deserturi delicioase. Pentru iubitorii de prăjituri tradiționale, putem face niște faguri delicioși cu dulceață, iar la ceas aniversar desertul care îi va cuceri pe musafiri este tortul de biscuiți pregătit după rețeta veche a bunicii.
Checul pufos este adorat de cei mici, dar și de adulți, care servesc acest desert împreună cu o cafea aromată. Pentru a obține cel mai bun chec de casă avem nevoie de ingrediente atent alese și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.
Rețeta unui desert de casă gustos și aromat
Pentru a pregăti acasă un chec pufos și gustos vom folosi 8 ouă, 1 praf de sare, 1 linguriță de esență de rom, 2 căni de zahăr, 1 linguriță de esență de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, 8 linguri de ulei, 3 căni de făină, 1 pahar de lapte și 1 pliculeț de praf de copt.
Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă împreună cu un praf de sare și cu o linguriță de esență de rom. După ce se obține o compoziție omogenă și spumoasă, se adaugă cele 2 căni de zahăr, apoi esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.
În această compoziție cu albușuri se adaugă gălbenușurile și se amestecă foarte bine. Ulterior, se adaugă 8 linguri de ulei și 2 căni de făină. După ce obținem o compoziție cremoasă, punem 1 pliculeț de praf de copt și 1 pahar cu lapte.
Compoziția de chec se toarnă în 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt apoi se pun tăvile la cuptor. Pentru a obține la final un chec pufos nu trebuie să deschidem ușa cuptorului în primele 20 de minute pentru ca acesta să nu se lase. Checul va fi gata în 40 de minute de stat la cuptor, însă se poate verifica dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea.
După ce este gata, se scoate checul pufos de la cuptor și se lasă la răcit apoi se taie felii și se servește. Dacă vrem să îi oferim acestui desert un plus de savoare și un aspect deosebit, îl putem decora cu fulgi de cocos sau cu o cremă fină de ciocolată. Mai mult, checul de casă poate fi făcut simplu, dar la fel de bine putem adăuga în compoziție și alune, migdale, merișoare, stafide, coajă de portocală, în funcție de preferințe.
Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert de casă irezistibil, ideal este checul pufos și delicios făcut după rețeta bunicii. Checul este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un preparat culinar desăvârșit. Acest desert poate fi pregătit și la mesele festive alături de alte prăjituri gustoase, conform BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News