Chec de post cu mere. Rețetă simplă și rapidă pentru oricine
Postul Crăciunului poate reprezenta un moment de provocare atât spirituală cât și gastronomică pentru gospodine.
Ingrediente
3 mere mici rase (în jur de 280 g după ce au fost curăţate şi rase)
2 linguri suc lămâie
1/2 linguriţă praf de scorţişoară
250 g zahăr (poate fi zahăr de cocos sau alt îndulcitor)
50 ml ulei
150 ml apă minerală
1 linguriţă rom
1 linguriţă esenţa vanilie
300 g faina
1 plic praf de copt
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar
1 vârf cuţit de sare
coaja rasă de la 1/2 portocala
60 g stafide
Mod de preparare
Stafidele se pun la înmuiat în apă cu esenţă de rom. Merele se curăţă şi se rad, se stropesc cu suc de lămâie şi se amestecă bine. Se pune scorţişoară peste ele. Se amestecă zahărul cu ulei, apoi cu apa minerală, esenţa de vanilie şi coaja rasă de portocală. Se adăugă merele rase şi stafidele. Se amestecă bine de tot. Se încorporează faina, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Se omogenizează bine de tot. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 45 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News